Til påsken: raw Twix

En altfor lang dag er enda ikke helt over, og en av tingene jeg skal gjøre før jeg legger meg er å dele denne kjempegode oppskriften med dere. Påsken er rett rundt hjørne, og det er på tide å fylle påskeegget med masse sunn, god, energigivende sjokolade.

20150327_100932

Dette er en raw, vegansk, og næringsrik versjon av Twix-sjokoladen. S elsker disse, så jeg vil si de er barne-godkjent. De er selvsagt også godkjent av meg (og mamma og onkel), og jeg håper dere liker de også ♥

Her bruker jeg en kopp (“cups”) som m¨ålenhet. Bruk en kopp som rommer ca 2,5 dl, og bruk samme kopp til alle ingrediensene, slik at forholdene blir riktige.

Til 6 barer:

Bunn:

-1/2 kopp rå cashewnøtter
-1/4 kopp kokos
-1 ss kokosblomstsukker
-1 toppet ss smeltet kokossmør (ev. kokosolje)
-en god klype havsalt/Himalayasalt
-noen dryss vaniljefrø

Karamell:

-5 store myke store dadler (jeg brukte Medjool)
-2-4 ss vann
-1 ss cashewsmør eller mandelsmør
-en klype havsalt eller Himalayasalt

Sjokolade:

-40 gram kakaosmør
-1 ss cashewsmør
-1-2 ss kokosblomstsukker, finmalt
-2-4 toppede ss råkakao

20150327_102951

Begyn med å lage bunnen. Finmal nøttene og kokos i blenderen til du har et fint “mel”. Bland inn resten av ingrediensene, bruk hendene, til du har en deig som henger sammen. Tilsett ev. litt mer smeltet kokossmør hvis deigen er for tørr. Press deigen ned i en liten boks dekt med plastfolie, og sett den i kjøleskapet. 
Lag karamellen: Ta ut steinene av dadlene, og legg de sammen med resten av ingrediensene i blenderen/stavmikseren. Kjør til du har en glatt karamell. smør karamellen over bunnen, og sett den i fryseren til alt er kaldt og fast.
Lag sjokoladen: Smelt kakaosmør over vannbad, og rør inn resten av ingrediensene. Husk å smake deg frem. Avkjøl sjokoladen litt. 
Ta frem bunn+karamell fra fryseren, skjær opp i remser og smør sjokolade over/rundt/under. Sett de tilbake i fryseren. Oppbevar barene i kjøleskapet. 

20150327_102956

—-

S nektet å sove på dagen i dag, og jeg fikk virkelig kjenne på hvor avhengig jeg har blitt av den lille “pausen” jeg vanligvis har på formiddagen. Dagen gikk til å leke, leke, kose og leke (og en gåtur ute i snøværet), og da han sovnet som en stein rett før 7 i kveld, feiret jeg med en ekstra lang yoga-økt. Det føltes så godt, og så velfortjent. Nå har jeg flere ting jeg gjerne vil krysse av på to-do-listen min, så det er bare å starte. Har dere hatt en fin dag?

Husk å meldere deg på Give Awayen min, og vinn masse deilig raw sjokolade til påsken ♥

6 Responses to “Til påsken: raw Twix”

 • Nam nam naaaam <3 Jeg laget aaaltfor mye "fruktnøtt" og har selvfølgelig spist opp alt sammen, så nå må det bli sjokoladestopp noen uker :D Men twix får bli neste prosjekt ^^

 • Mmmm så godt! Denne så bedre ut enn originalen om jeg får si det selv, også med nøttesmør også – yummi!
  Glad du tok deg en velfortjent pause etter en travel dag :) Snart blir det sengen på meg også, det har vært en lang og god dag :)

  Ha en kjempefin helg! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg tror helt sikkert denne ER bedre!! ;) Jeg kan nesten ikke huske at jeg har smakt Twix i grunn, men er nesten sikker på at jeg har det. Uansett slår hjemmelaget sjokolade nesten alltid orginalene. Og så kan de nytes med god samvittighet <3
   God helg :)

 • Marie:

  Nam :) Kanskje jeg skal lage disse til påskeegget, men veit egentlig ikke om jeg orker å styre med å ha påskeegg nå. Har alle ingrediensene, så kanskje jeg lager de :) Ha en fin og effektiv dag!

  • Ragnhild Nordrum:

   Du har jo så mye annet å tenke på nå, så skjønner godt at ikke påskeegg står høyest på prioriteringslisten! Lykke til med alt <3
   Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728