Raw kokosruller med papaya

Fredag og helg ♥ Har dere noen koselige planer for de neste dagene? I morgen skal vi på dukketeater på biblioteket, men utenom det blir det hverdagslige dager tror jeg.

20150227_105038

Som lovet skal dere få en raw lunsj/middagsoppskrift av meg i dag. Selv lagde jeg det til lunsj i dag, og S satt på benken og hjalp godt til… som dere kan se på bildet under ;)

Dette er ruller, nesten  som sushi, men laget med kokoswraps istedenfor nori (men du kan bruke nori om du heller vil det), og fylt med deilig papaya, gulrot, blomkål”ris”, vårløk og koriander. En helt nydelig kombinasjon. Lag så mange ruller du selv vil- dette er lett mat i magen.

PicMonkey Collage

 

-kokoswraps (kan bestilles HER på Iherb), eller bruk nori-ark

-1 moden papaya, eller mango
-1/2 hode blomkål
-1 gulrot
-1-2 ss tahini
-saft fra en lime
-fersk koriander
-salatblader
-vårløk

Lag ris av blomkålen: bruk en rasp/rivjern eller en food processor og fordel blomkålen i små “korn”. Bland “risen” med tahini og limesaft, og ev litt salt. 
Skjær papaya/mango i lange brede strimler. Skjør gulrot i tynne strimler (jeg brukte et juliennejern). Hakk vårløk og korander. 
Fordel blomkål i en ende av kokoswrapen, legg over de andre ingrediensene, og rull wrapen tett sammen. Pensl med litt vann i enden, så wrapen holder seg sammen. Bruk en skarp kniv til å skjære rullen i passe biter. Server.

Her brukte ikke jeg noen saus til, men hvis du vil ha det, kan jeg anbefale en blanding av tahini og sitronsaft- det er så godt.

20150227_104824

Jeg håper dere har en god helg i møte. Her strålen solen i dag, så jeg skal straks vekke S og så skal vi ut og leke i snøen ♥ God helg!

8 Responses to “Raw kokosruller med papaya”

  • Marie:

    Dette må jeg lage. Har ikke hørt om kokoswraps, men er ganske sikker på at jeg liker det :D Dette var en kreativ versjon! Ha en fin helg <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Du burde bestille de på iherb, man kan lage så mye godt med de.
      God dag♥♥

  • Åhhh du er så flink til og rulle de sammen! Mine blir bare så flimsete hver gang jeg prøver :P
    Det ser så lekkert ut, også liker jeg de spennende smakskombinasjonene :D Ha en fortsatt fin fredagskveld ruskebollene ;) x

  • beautiful food! where is my dinner invitation, ragnhild? will baby boy chase gwendolyn around your house? i bet so! ha ha ha! xo

  • Deilig med litt avslappende helg uten for mye planer :-) Maten ser kjempegod ut!
    I helga blir det nok mye skole og litt sosialt, samt yoga og kaaanskje en joggetur hvis jeg klarer å lure frem motivasjonen. Den har gjemt seg godt for tida!

    • Ragnhild Nordrum:

      Din helg hørtes fin ut! Min var også fin, men lille S var så forkjølet så litt slitsomt var det også :) Nå er han heldigvis nesten bra igjen, iallefall mye bedre :)
      God uke til deg :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930