Kokosnøtt-iskrem med jordbærswirl (raw vegan og søtet med dadler)

Hei hei, alle. Har dere hatt en god uke så langt?

Jeg er tilbake, og i dag skal dere få en kjempegod oppskrift som smaker tropisk sommer. Perfekt nå som vi endelig går mot våren. Jeg elsker, elsker!, ferske unge kokosnøtter- både vannet og kjøttet. Jeg liker det veldi godt “plain”, og spesielt rett etter yoga. Vannet er hydrerende, og kjøttet er mektig og mettende. Jeg fikk flere kokosnøtter av K da han kom, og bestemte meg for  lage noe spesielt med èn av de, og nyte resten rett fra nøtta :)

20150218_142749

Jeg valgte å lage is av kokosnøtten, og jeg og S koste oss så med dette etter formiddagshvilen hans i dag. Kremet, mettende, sunn, næringsrik, og fantastisk god. Du kan lage denne i kun vanilje, men det er veldig godt med litt jordbær i også. Eller tilsett råkakao for en sjokoladevariant. Kokoskjøtt og cashewnøtter er naturlig søtt, så alt du trenger for å søte isen er 1-2 store myke dadler.

20150218_142757

Legg cashewnøttene til bløte i vann i ca 4 timer. Hell bort vannet og skyll nøttene godt. Hell ut alt vannet fra kokosnøtten, spar på 1/2 dl og drikk resten. Scoop ut kokoskjøttet. Legg alle ingrediensene, unntatt jordbærene, i en blender og kjør til du har en glatt “fløte”. Jeg har iskremmarskin og kjørte bare isen i den. Hvis du ikke har det, kan du helle “fløten” i en boks og legge den i fryseren. Rør rundt i isen hver halvtime, så du unngår iskrystaller. Når isen er nesten frossen, rører du forskiktig inn moste jordbær. Ikke rør hardt og mye, bare lett slik at du får “swirl” i iskremen. Server.

—-

Her har dagen gått slik den pleier, med tur ute, yoga, kos og lek. Jeg nyter de siste dagene før jeg starter med nytt trimester på mandag. I morgen er det babysang igjen, og fredagen tror jeg kanskje S og jeg reiser til bestemor/oldermor i Fåvang og tar en liten helgeferie der. Vi får se. God uke videre til dere ♥

10 Responses to “Kokosnøtt-iskrem med jordbærswirl (raw vegan og søtet med dadler)”

  • Dette høres rett og slett hiiiimmelsk ut, også så friskt da gitt :D
    Hvordan kutter du ut kjøttet fra kokosnøtten, eller var den allerede kuttet ut? *vil ha*

    Selv venter jeg på at sjokoladen som jeg nettopp laget skal sette seg over natten, Frøken Nordrums oppskrift må vite ;) Men nå skal jeg ta kvelden hvert øyeblikk :) Natta! xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Så gøy du har brukt en av oppskriftene mine :D
      Man bare skraper ut kjøttet med en skje. Det er SÅ godt! S og jeg satt og drakk + spiste en til lunsj i dag, sååå godt!
      God kveld til deg :)

  • Oooh så herlig :D Jeg lurer på hvordan du kuttet kokosnøtta? Jeg pleier å dele den opp for så å grave ut kjøttet, men det du har gjort her så himla lurt ut…

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg bare kuttet av skallet på toppen, “kakket” et hull med baksiden av en kniv, og åpnet opp. Så en “oppskrift” på dette på You Tube for lenge siden :)

  • Marie:

    Herlig <3 Jeg synes det er såååå digg med sånn kokosnøtt, og heldigvis selger de det her. Kanskje jeg skal lage denne isen til kjæresten min, han elsker is og jordbær, og kokos er en storfavoritt :D Har lyst på iskremmaskin selv, har prøvd løsninga med å røre i fryseren, og det er litt kjedelig :P hihi! Ha en strålende dag.

    • Ragnhild Nordrum:

      Så heldig du er som har kokosnøtter tilgjenglig. Det har ikke jeg… Så jeg var overlykkelig da jeg fikk disse :)
      Ja, lag den til kjæresten! Tror han kommer til å like den :)
      Klem<3

  • Elisabet:

    Wow! Ser kjempegodt ut! *må se etter kokosnøtter i butikken*

    • Ragnhild Nordrum:

      Håper du finne det! Det er jo SÅ vanskelig å få tak i synes jeg. Har bare funnet det på innvandrer utikker i Oslo…
      Klem <3

  • Mums så gott! Det är något jag verkligen saknar från Ghana. Färska kokosnötter! Där drack jag flera om dagen och ibland mumsade jag på köttet också. Vad gott att göra glass utav det! Du är så påhittig och jag är säker att lille S älskade det också :) Önskar dig en jättefin helg!

    • Ragnhild Nordrum:

      Det skjønner jeg godt at du savner. Det er min store drøm altså, å bo et sted der jeg kan drikke ferske kokosnøtter til frokost, og spise papaya og mango dagen lang <3
      Klem til deg

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930