Næringsrik fudge-is til små kropper

God kveld til dere. Etter en lang dag, har jeg endelig satt meg ned, og jeg skal gjennomføre dagens siste gjøremål (nemlig dele denne oppskriften med dere), før jeg tar kvelden. I kveld har jeg undervist yoga på senteret igjen, og før det brukte jeg tiden med min over-energifulle sønn, trente en kort formiddagsøkt (fulgte DENNE yogavideoen i dag- den var kjempefin, synes jeg), og lest. Og så lagde jeg disse fudge-isene til S, som er perfekte å ha i fryseren, som et energirikt mellommåltid eller dessert.

20150120_135145

Disse er laget av avokado, dadler, mandelsmør og råkakao- en skikkelig næringsbombe med andre ord. Og det er nettopp det de små kroppene trenger. På grunn av det høye fettinnholdet, holder disse ser supercreamy og myke, selv når de er frosne. Mine ser ikke så fine ut, for jeg har ikke isformer :) Jeg brukte heller små bokser, og stakk en trekniv i hver når de var frosne. Hvis du har isformer, bruker de heller det.

Jeg prøver å la Sidikou Samuel få spise og grise med maten mest mulig. Jeg tror faktisk det er veldig sunt. Han sitter ikke slik som dette til hvert måltid, langt i fra, men av og til synes jeg det er veldig gøy å bare la han sitte med en shorts eller i bleia, og spise med hele kroppen. Han elsker det, og matlysten hans blir alltid større. Vi gjorde det mye slik i sommer, men nå på vinteren blir det ikke like ofte. I dag derimot, fikk han sitte på gulvet og kose seg i frem :)

20150120_135656

-1 moden avokado
-2 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør)
-1/2-1 dl daddelmos* (jeg brukte 1/2 dl)
-et lite dryss havsalt
-noen dryss vaniljefrø
-1/2-1 dl råkakao (alt etter som hvor sterk du/barnet liker det)

*Daddelmos: Bløtlegg dadler i vann i et par timer. Ta ut steinene, og blend dadler med så lite av bløtevannet som mulig- men nok til at blenderen klarer å kjøre. Blend til du har en glatt mos. Oppbevar i kjøleskapet.

Blend alle ingrediensene til en helt glatt mousse-aktig krem. Fyll isformer eller små plastbokser med sjokoladekremen. Frys til den er helt stiv, og stikk en pinne el.l i alle bitene så de lett kan spises. Serveres frossen. 

20150120_135534

Da tar jeg kvelden. Jeg håper dere har hatt en fin dag på alle måter. Nyt kvelden videre, og fortsatt god uke til dere ♥

16 Responses to “Næringsrik fudge-is til små kropper”

  • nina:

    mmmm…. så deilig.

    Helt enig med deg, la de grise og spise – slikt de lærer av, og egentlig burde de få lov å spise selv ikke bli matet med grøt som “alle” gjør…

    • Ragnhild Nordrum:

      Helt enig! Jeg gjennomfører ikke BLW fullstendig (S får mange måltider med skje fra meg, spesielt supper og gryter). Men han har ikke fått grøt, og mesteparten av maten kan han være med å spise selv med hendene :)
      Klem

  • Gurimalla så herlig den isen så ut :D Har laget en sjokolade mousse som var ganske lik, men det er jo genialt og bare fryse den som is også :D Takk for tipset!

    Syns det er utrolig viktig for barn og kunne få lov til og spise og grise litt innimellom, improvisere og leke selv om mat er med i bildet :) Det og utforske smaker, og være komfortable er viktig. Så får de heller sitte fint til bords ved andre måltider som frokost og middag eller sånn :) Husker jeg var veldig flink til og sitte med bordet om kvelden, da var det så kjekt når mørket hadde sneket seg innpå og stjernene blinket der ute, høyt oppe :D Vinterkos!

    Ha en god natt Ragnhild :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg er helt enig med deg Julie! Det er så bra for barn å få leke og lære og sanse- selv om det blir litt gris :)
      Klem til deg<3

  • Når skal DU lage en yoga video?? :D

  • Marie:

    Så herlig <3 Jeg lager slik sjokolademos hele tiden, bare at jeg ikke fryser det. Det er jo såååå godt <3 Jeg er så kaldt av meg, så har aldri lyst på is nesten, selv om det er veldig godt.
    Ha en fiiiin dag søte deg <3 Stor klem!

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg også liker den u-fryst! Men det var litt gøy å lage slike pinner, og S elsker de! Også er det så greit å ha de ferdig laget i fryseren.
      Klem til deg <3

  • Fikk jo lyst på de pinnene selv! :D
    Har jobbet mye i barnehage, og har veldig tro på at små barn lærer masse av å få grise litt med maten. Det handler jo om å utvikle det sensoriske – ta, føle, lukte, smake osv. Er jo nesten mindfulness, det der. Men alt til sin tid, er jo ikke alltid det passer å sjekke ut konsistensen på sjokoladepuddingen liksom ;) Hehe

    • Ragnhild Nordrum:

      Helt enig. Mindfulness <3 Det er så gøy å se hvordan små barn liksom saner med hele kroppen, uansett hva de gjør!
      God kveld Maria :)

  • Nämen gud så gott! Och så smart att ha det som glass. Ser så mysigt ut när lille S sitter på och mysäter. Han ser mer än förnöjd ut ;) Och vad duktig du är som lär ut yoga. Är så sugen själv på att komma igång med yoga! Får se om jag hittar en bra studio här där jag bor :) Ska hålla dig uppdaterad! KRAM

    • Ragnhild Nordrum:

      Yoga er det beste- jeg håper du kan finne deg et passende studio!
      Gleder meg til webinar i kveld♡♡ klem

  • Elisabet:

    Sååå godt! Denne må prøves, sikkert på det hadde blitt populært her i huset også. Pleier å fryse smoothie i isformer, super dessert og ellers også! :D Takk for yogalink!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930