Gulrot- og hasselnøttsuppe, min nye favoritt (nesten raw)

Innlegget ble skrevet i gårkveld, men vi mistet internettet, og det ble derfor ikke postet. Her kommer det :)

God kveld, og god 2. juledag♥

I kveld skal dere få oppskriften på min nye favorittsuppe som jeg lagde til middag i dag. Denne er perfekt som forrett, eller som hovedrett servert med salat, grønnsaker eller annet godt til.

20141226_154758

Suppen er laget av bare fire ingredienser og er overraskende god. Jeg ristet hasselnøttene- som gjør at suppen ikke lenger er fullstendig raw, men det gir en fantastisk smak. Og supersunn er den uansett.

Til 1 porsjon:

-2 dl ferskpresset gulrotjuice + 2 ss av “pulpen”
-en god neve hasselnøtter
-2 ss hampfrø
-noen dryss Himalaya/havsalt

Valgfritt: litt fersk ingefær og/eller litt kanel

Legg hasselnøttene til bløte i vann i minst to timer. Skyll de, legg de på et stekebrett og rist de ved 200 grader i 10-15. De skal få litt farge og lukte godt. Blend slle ingrediensene godt sammen og server suppen kald.

Det er litt rart at noe så enkelt kan være så godt. Men denne er faktisk det og jeg anbefaler å prøve. S elsket også denne.

Her han 2. juledag gått til mer familiekos. S, søster og jeg gikk en tur opp i fjellet rett ved oss på formiddagen, og jeg har fått trent litt yoga. Ellers har det bare vært kos kos kos inne. I morgen skal jeg få ta en løpetur på senteret og det gleder jeg meg sånn til.

Jeg håper dere har en fin helg i møte.

 

10 Responses to “Gulrot- og hasselnøttsuppe, min nye favoritt (nesten raw)”

  • Nina:

    Det så spennende og godt ut :)

  • Mmmm lett og godt!
    Og siden du nevnte juice, så kom jeg på at tante mekket en nydelig juice når jeg var på besøk hos henne i julen, den besto av eple, ingefær, sitron, rødbete og brokkoli, den var så frisk og fikk så fin farge av rødbeten :P Onkel rynket på nesen av det etter brokkolien kom oppi, men hadde han bare visst hvor god den var! Tante sa også at 3cm med ananas or en chilli visstnok var skikkelig oppfriskende på morgenkvisten :)
    Tusen takk for fin oppskrift skjønne du :D Det ble vegetarisk middag på med i dag, kokt og bakt søtpotet biter med røkt paprika pulver, salt, pepper, løkpulver or parmesan (parmesanen kunne jeg sikkert vært foruten men den måtte brukes opp!) samt brokkolibuketter, hadde det med soyasaus på, og til søtpoteten ble det rød pesto, så godt vettu :D Håper du har hatt en deilig søndag :) xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Det hørtes ut som en veldig god middag og en god juice!!
      God siste rest av 2014 :)

  • Rosa:

    Lyder godt med suppen. Jeg elsker suppe! Og jeg elsker også at bruge ALLE grøntsagsfibrene fra juiceproduktion. Bruger dem i kage, brød og varme retter. Har endda prøvet at udskifte dadlerne i “daddelnøddekugler” med rodfrugtfibre! Det blev overraskende godt, sødt og blødt ligesom med dadler;-)
    Det ser ud som om du er kommet fint over din uheldige oplevelse med lyset…
    Kh Rosa

    • Ragnhild Nordrum:

      så lurt å bruke juice-restene til å lage annet godt!! Takk for supre tips!! Pulp fra gulrøtter og rødbeter synes jeg er kjempegodt blandet med litt tahini og å bruke som fyll i nori-ruller :)
      klem til deg

  • hanne:

    Så godt det hørtes ut! tomatsuppen din er helt fantastisk, blir like overrasket hver gang hvor god den er. Denne skal prøves i løpet av våren :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Søte deg♡ Enig, den tomatsuppen er nyyydelig. Må lage den igjen snart selv :) Klem

  • Marie:

    Denne hørtes veldig god ut, og lett! :) Kanskje jeg tester den ut seinere en dag :D Ha en fin dag nå i jula! <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930