raw Holiday Fudge med morbær og macadamianøtter

Hei hei dere. Tenk, om akkurat en uke er det jul♥ Er dere klare?

Jeg vil egentlig dele noen middagsoppskrifter denne uken, som jeg håper kan inspirere til grønn julemat. Men vet dere? Med dette stramme, hovene fjeset er det så vondt og nesten umulig å spise noe annet en juice, smoothie og suppe :O Så inntil videre blir det ikke middag her inne, men så fort jeg klarer å spise igjen, skal jeg dele.

I dag skal dere derimot få oppskriften på Holiday fudge, perfekt for høytiden vi går inn i ♥ Jeg og S laget disse i stad, og nå ligger de trygt plassert i fryseren og er klare til julen. S er så flink til å være `hjelper´på kjøkkenbenker, og i der satt han der og mumset morbær og fulgte ivrig med. Beste lille!

20141217_115308
Oppskriften er basert på DENNE fra Rawmazing- en oppskrift jeg har brukt flere juler på rad nå, med små endringer av og til. Jeg liker den ekstra mørk, så jeg bruker nesten dobbelt så mye kakao som i orginaloppskriften. Jeg tilsetter også litt salt og vanilje. Som nøttesmør har jeg både prøvd med mandel, cashew, og valnøtt, og alle blir gode. I dag brukte jeg morbær og macadamianøtter som frukt og nøtter, men andre ting er også godt; aprikoser, valnøtter, pistasjnøtter, gojibær osv.

20141217_115057

I en stor bolle, rør sammen nøttesmør, myk kokosolje, agave, en klype salt og noen dryss vanilje, til alt er gjevnt og uten klumper. Tilsett råkakao, og rør videre- igjen til det ikke er klumper. Smak, og tilsett mer kakao/agave/salt/vanilje. Rør inn hakkede macadamianøtter og morbær, og fordel sjokoladen i en liten form dekket med plast. Dryss litt ekstra hakkede nøtter over, og hvis du liker det, noen ekstra dryss salt- det blir kjempegodt! Avkjøl og skjær i passe biter. Oppbevar i kjøleskap/fryser.

I kveld skulle jeg egentlig vært på julemiddag med verdens beste venninnegjeng i Oslo, og det kjennes ganske trist å ikke få gått pga av brannskadene. Men sånn ble det i år. S er så snill og blåser meg i ansiktet (han ser jo alle sårene), og han minner meg på hvor heldig jeg er.

Ellers har dagen gått til løpetur på mølla på treningssenteret, og nå skal jeg fortsette lesingen. Trengte bare en pause, og tenkte at å dele denne oppskriften med dere var perfekt pause-sysel :) God onsdag alle sammen.

23 Responses to “raw Holiday Fudge med morbær og macadamianøtter”

  • Inger:

    Morbær er helt fantastisk godt. Har ønsket meg det til jul.

    Trist med julemiddagen. Kanskje du kan ta en forsinket bursdags/jule feiring med samme gjeng i Januar? Jeg bor og langt fra mine venner i Oslo og har bursdag rett før jul så jeg pleier å samle alle til en stor middag rett før jul. I år får jeg det heller ikke til grunnet økonomi men sånn er det noen ganger.

    Så fint S er så snill. Barn kan være så omtenksomme:)

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for så koselig kommentar Inger. Og enig; morbær er så godta!!
      Ja, heldigvis blir det Oslo-tur når ansiktet er normalt igjen, jeg satser på i begynnelsen av januar.
      jeg håper du får fine dager frem til jul! :)

  • Ida:

    Åh, det ser så godt ut :D Må få handlet inn litt slik at jeg kan lage sjokolade selv igjen. Enn så lenge får jeg kose meg med kjøpt. Fikk tak i Pana idag og har nettopp smakt på en. Det er noe av det beste jeg har smakt!!
    Så kjedelig at du ikke fikk reist til Oslo, men kanskje det går an å ta det igjen på nyåret?
    Ha en god onsdagskveld <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, sant Pana er fantastisk!? Ble så glad da jeg fant de på Fagernes.
      Det blir tur til Oslo så snart sårene er leget, gleder meg!
      God førjulstid til deg :)

  • Marie:

    Disse må jeg lage i morgen! Mamma kommer til meg for å lage julekaker, men hun liker jo ikke kanel, og de typiske julesmakene, så da passer denne fint! :) kos deg med smoothie, juice og suppe. Snart vil nok ansiktet ditt mjukne opp igjen :) <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Håper du laget de, og at mammaen din likte de. De har blitt godt mottat her i huset ;)
      Klem til deg søte¤

  • Mindful pause – det er viktig vet du! Er sikker på at du kan få venninnegjengen sammen på nyåret og ta igjen alt sammen :)
    Disse fudge bitene ser nyyydelige ut, og jeg har alle ingrediensene bortsett fra morbærene, hmmmm…. Fristet :D Er det slik at fudge og slikt som inneholder høy prosent nøttesmør ikke fryser heeelt?
    Enig med du – ekstra mørk og litt bitter sjokolade er aller best :D

    Skulle egentlig dele mer middag og annet snacks denne måneden også, men så fløy dagene av gårde og litt julegodt må jo postes :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja det stemmer, disse blir ikke fullstendig harde og kan serveres direkte fra fryseren!!
      Du har jo postet så mye godt i desember, forstår ikke hvordan du skulle klart enda mer :)
      God helg!

  • nina:

    Håper ansiktet blir bra snart, så du kan spise vanlig igjen også.

    Disse så ihvertfall veldig gode ut :)

    Ha en fin dag.

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk, det håper jeg også. Gleder meg til jeg kan tygge maten min igjen :) Det er på bedringens vei da, så snart :)
      God helg Nina♡

  • Lilly:

    Ser fantastisk ut! Håper du blir frisk fortfortfort

  • Så herlig det øverste bildet var :) God bedring!

  • Vad tur att lille S kan påminna dig att fokusera på det du har men förstår dina känslor <3 Skickar massa styrka! Det kommer fler julbord och kul stunder med dina vänner. Hoppas smärtan går bort snart så du kan äta ordentligt. Tusen kramar till vackraste dig!

  • Monika:

    Herregud, det ser jo helt fantastisk ut! Håper du blir bedre, så du er klar for julekos og fråtsing av masse deilig mat og godter!:-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Supergode ble de :D Serverte de til en gjest i går, og fikk mange tomler opp!
      God helg Monika :)

  • Ingvild:

    Nam! Ser super godt ut! Så snill og god fine S er som blåser deg i ansiktet for at du skal føle deg bedre, skikkelig herlig. Fortsatt god bedring til deg. Håper du snart kan spise noe annet enn juice, smoothie og suppe snart, selv om det heldigvis er deilig mat det også. Ha en fin dag! Stor klem <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Lille S er av gull, så snill og god♥
      Tusen takk, god goood helh til deg også søte Ingvild!

  • Eiv:

    Fudge er sååå godt! Har akkurat laget selv:-) Ikke raw da, men veganske. Nam!
    God bedring!

    • Ragnhild Nordrum:

      Jaa, fudge er nydelig! Så bra for deg at du har laget også- kos deg!!! :) God helg!

  • Elisabet:

    Så utrolig skjønn lille S er da! <3 Kjedelig at du gikk glipp av julemiddagen. Håper det ikke blir så lenge til neste anledning til Oslotur. :) Den fudge'en så utrolig god ut! Har akkurat skrevet ned oppskriften, så skal jeg kikke i skapet og se hva som kan brukes av det jeg har og lage i morgen! Nam nam :D

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930