Mandagsmiddagen: rødbetesuppe med rosmarin-potet’krutonger’

Hei hei. Har dere hatt en fin mandag? Min har vært fin, men trøtt, så jeg har ikke fått gjort på langt nær alt jeg gjerne skulle. Heldigvis kommer det en ny dag i morgen, og vekkeklokken er allerede stilt på 5 så jeg skal få til en god leseøkt for dagen starter på ordentlig.

I dag skal dere få oppskriften på en deilig, varmende suppe av meg. Jeg var ute og lekte med S, da jeg plutselig kom på hva jeg ville lage til middag; en variant av rødbetesuppen fra Deliciously Ella. Jeg har hatt lyst til å lage denne siden hun la ut oppskriften for litt siden, og i dag ble dagen. Jeg endret ganske mye på oppskriften, både ved å bytte ut kokosmelken med hampmelk, og hennes krydder med fersk rosmarin, så jeg skriver oppskriften til dere under.
20141020_175914-w580-h580

Suppe:
-600 g poteter
-2 rødbeter (400g)
-1 dl hampfrø+2 dl vann
-Himalaya/havsalt
-pepper

Potet’krutonger’:
-4 poteter
-olivenolje/kokosolje
-fersk rosmarin

Start med å ovnsbake rødbetene. Prikk litt i de med en gaffel, og ovnsbak de hele, med skall, ved 200 grader i ca en time. De skal være helt myke. Avkjøl litt, og ta av skallet.

I mellomtiden skreller du potetene, skjærer de i biter, og koker de til de er skikkelig myke, 20-30 minutter. Hell bort vannet.

Bruk en stavmikser/blender, og blend hampfrø og vann til du har en kremet melk.

Ha de kokte potetene, rødbetene, hampmelken, litt salt og pepper tilbake i kjelen, og blend med en stavmikser (eller hell alt, potsjonvis, i en blender) til du har en gjevn suppe. Tilsett mer vann hvis den er veldig tykk, og smak til med mer salt og pepper, og ev andre krydder/buljong:

For å lage potet’krutongene’ skreller du de fire potene, og skjærer de i passe krutong-størrelse. Vend de i olje og hakket fersk rosmarin. Legg de på bakepaprir, og stek de i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Server suppen varm med potetene på toppen.

Jeg spiser nesten alltid kald middag, men jeg er så svak for varme supper nå som det er kaldt ute- det er virkelig det beste som finnes.

Nå tar jeg kvelden! God uke til alle dere.

3 Responses to “Mandagsmiddagen: rødbetesuppe med rosmarin-potet’krutonger’”

  • Åååh for en god suppe! Av og til føler jeg rødbeter kan bli litt for mye, MEN nå har jeg funnet noen “party beets” in en av butikkene som er kokt og ligger i litt eddik som jeg kan spise rett fra boksen, de er så gode :D
    Denne suppen ser nydelig ut med de fjonge krutongene ^ ^ Takk for tips!

    Håper du er våken og opplagt i morgen! Selv har jeg jobbet 12-8 i dag, og da kommer jeg litt ut av rytmen, men jeg koser meg med føttene på puffen, skal se et par episoder av en serie før jeg tar kvelden. Meldte meg på igjen treningsstudio i dag, så senere på uken blir det litt trening igjen for kropp og sjel :) Stor klem! x

  • nina:

    Det så veldig godt ut :)

    Kjøpte økologiske rødbeter på bondens marked, men tror jeg skal lage ovnsbakte denne gangen – har ikke prøvd suppe før. :)

  • Mums! Älskar varma soppor och särskilt nu när hösten är här och vintern är på ingång. Måste pröva denna! Mums. Älskar ju rödbetor! Det var tidig uppgång, hoppas du fick läst en massa. Kan du inte berätta mer vad det är du läser? :) KRAM

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930