Mitt første surdeigsbrød

Hei alle sammen, og god mandagskveld. Jeg koste meg sånn i Oslo og Stokke i helgen, og gruet meg egentlig litt til å komme tilbake til Valdres. Men, ahh, hverdager og vante rutiner er egentlig så fine de også. Her startet uken med morgentur i vakker høstnatur, yoga, oppgaveskriving, og ikke minst: surdeigsbaking!

Vet dere, dette er første gangen jeg har bakt surdeigsbrød. Jeg spiser ikke brød selv, og legger ikke akkurat opp til at S skal basere kostholdet sitt på brød heller. Som jeg har skrevet tidligere; jeg tror korn er superbra mat hvis man trives med det, men akkurat mel og brød tror jeg ikke man bør spise for mye av. S har bare fått brød et par ganger, og det har vært når vi har vært i Oslo, og jeg har kjøpt surdeigsbrød på Godt Brød eller det som selges hos Funky Fresh Food til han.

Men, selv om jeg ikke kommer til å gi han brød til tre måltider om dagen, har jeg hatt lyst til å bake surdeigsbrød til han. Det gir mer variasjon i kosten hans, og smaker godt til supper og gryter som han ofte får til lunsj eller middag. Hjemmebakt surdeigsbrød er noe helt annet en industribakt gjærbrød- surdeigsbrød er både bedre for magen og blodsukkeret, og det er mer næringsrikt.

surdeigsbrød-w580-h580

Jeg prøvde for noen uker siden å lage min egen surdeigstarter, men klarte det ikke. Så da vi var i Oslo i helgen, benyttet jeg anledningen til å kjøpe surdeigstarter hos Godt Brød. Godt Brød driver økologisk og bruker ingredienser av god kvalitet. Bare ring dagen i forveien, så kan du kjøpe surdeigstarer der, du også.

Med surdeigstarteren i hus var det enkelt, men tidskrevende, å bake brød. Jeg brukte DENNE oppskriften. Noe av surdeigstarteren tok jeg av før jeg laget brødet, og den skal jeg fortsette å “mate” med vann og mel, slik at jeg kan bake flere brød til S fremover. Han, stakkars lille, er tett i nesa og synes det er vanskelig å spise for tiden. Men det virket som brødet falt i smak uansett, han gumlet på flere ferske biter i løpet av ettermiddagen.

Har dere hatt en fin start på uken? Jeg håper det♥ Jeg ønsker dere en god uke videre.

 

 

6 Responses to “Mitt første surdeigsbrød”

  • Mmm så herlig! Har lenge tenkt på og lage surdeigsbrød jeg også, det smaker så vanvittig godt! Visste ikke at Godt Brød selger det, men syns det er supert at de tar initiativet til og hjelpe folk og drive med litt hjemmebaking også :)

    Husker du “Hermann” kakene som ble sendt rundt nesten som kjedebrev da vi var yngre? Han kom som en surdeigsstarter med dag-for-dag plan om hva vi skulle gjøre og hvor mye mel og vann Hermann trengte for og være glad :P Hihi, merkelig konsept, men savner det i grunn! Hadde ikke noe imot og fått en Hermann av en venn nå selv :) Veldig greit at du kan bruke en deig til og lage mer av :) Også så godt det ser ut da :D Flinke du!

    Selv har jeg jaktet nord og ner på jobber i dag, og hatt en venninne på besøk i kveld, vi koste oss med te og knask, og så på diverse serier og skravlet :) Koselig :) Håper du har hatt en fin start på dagen du også <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Du får nyte all friheten frem til du har en ny jobb i boks :)
      Ja, det er supert at jeg fikk kjøpe surdeigstarter på Godt Brød. Jeg vet ikke om de pleier å selge det , de viste iallefall ikke hva jeg skulle betale for det:P Men de sa at så lenge vi ringer dagen i forveien er det helt greit å få kjøpe det.
      Slik Hermann-deig har jeg aldri sett noe til, men det hørtes gøy ut :)
      God kveld til deg!

  • nina:

    Så gøy :) Det har jeg lyst til å gjøre også! :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Det er gøy :D Og så var det så gøy å elte, det har jeg ikke gjort på mange mange år. Og veldig gøy at det hevet så bra og at S likte det!

  • Åh så gott! Älskar ju bröd och surdegsbröd… mmm! Så gottigt. Mysiga bilder också. Lille S ska vara glad som har dig som lagar så fantastiskt god hemmagjord mat. Mums! Hoppas du haft en fin onsdag i Norge. Hit har hösten kommit på riktigt nu! Lite ruggigt ute ;) Massa kramar!

    • Ragnhild Nordrum:

      Fine fine deg<3 Takk for så fin kommentar, jeg blir alltid så glad.
      Høsten er vakker- nyt den. God klem til deg<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
March 2024
M T W T F S S
« Feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031