Stokke-Oslo-Valdres

Oki, i morgen lover jeg give away og så matposter etter det! Men i kveld må jeg bare få dele de siste bildene fra turen- jeg har kost meg sånn. Fredagkveld, etter bursdagen, reiste S og jeg til brødrene mine i Stokke og ble der over helgen.

stokke1-w580-h580<3
stokke2-w580-h580
På lørdagen gikk bror og bror og S og jeg på kafe, og jeg drakk denne økologsike isteen. Jeg drikker aldri iste, kan ikke huske jeg har gjort det siden.. ungdomskolen (?), men da brødrene mine pratet så varmt om den, og den var økologisk, måtte jeg bare smake. Nydelig forfriskende!
stokke3-w580-h580
Onkel og Sidikou Samuel<3
På søndagen fikk vi besøk av en av mine kjæreste venninner, Bente, og hennes skjønne sønn, Nils Fredrick. Jeg satt frem snacks til oss og småguttene.

stokke4-w580-h580stokke5-w580-h580osloo6-w580-h580Tidlig i dag tok vi toget tilbake til Oslo, og ble der frem til i ettermiddag, da tok vi bussen videre til Valdres. Dagen brukte vi sammen med pappa K; vi var på Funky Fresh Food igjen der S fikk smake falafel for første gang, og ellers vandret vi bare rundt i byen og koste oss. Og S fikk spille fotball- han er et naturtalent, det må jeg bare få si :)

Jeg håper dere har hatt en fin helg, og at dere kommer tilbake i morgen og blir med på ny smakfull og sunn give away. God mandagskveld!

8 Responses to “Stokke-Oslo-Valdres”

  • Masse koselige bilder jo! Det høres ut som om du har hatt en fantastisk tur :) Selv har jeg kost meg masse i Norge, men nå er det på tide og fly tilbake til Skottland, enn så lenge!
    Gleder meg til flere poster fra deg :) Puss och krâm xx

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk Julie! Så godt å høre at du også koste deg i Norge! Det er alltid godt å kommme hjem litt :) Klem

  • Så nydelig, gratulerer med 1 årsdagen. Som tiden flyr. Har et par spm. Når du bestemte deg for å bli veganer hvordan klarte du å forbli veganer. Jeg har vært det on off i et halvt års tid, men møter noen utfordringer innimellom. For eks resten av familien er kjøttetere..så mannen min er ikke sååå begeistret for at jeg vil være veganer. Jeg har lavt stoffskifte og de kloke hoder sier til meg jeg skal spise lchf( DVs animalske proteiner) for at det skal bli bedre..men blir trøtt utafor og sur av å spise sånn. Føler meg også helt møkkete innvendig av animalske produkter. Så kropp og sinn har det helt nydelig på vegansk kosthold. Noen tips til å ikke falle av vogna? Skal selvsagt bare slutte å høre på hva andre synes. Men du vet det er sett på som litt sært å spise på den måten;) goooooood solskinnsdag til deg og din nydelige familie.

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig og spennende kommentar å få Jeanette!!
      Hmm, ja, det er ikke så lett å velge noe som gjør at man mest sannsynlig lever annerledes enn de fleste andre rundt.
      For min del er det å være veganer et rent etisk valg, så de gangene jeg tenker at “nå gidder jeg ikke mer” (av hvilken som hest grunn), er det lett for meg å ta meg selv i det, og minne meg selv på at jeg ikke er veganer for MIN del, men for dyra sin del. Så det er sikkert lurt å ha det ganske klart for seg selv HVORFOR man vil være veganer. Når det er sagt har jeg faktisk hatt to “pauser” i de 8 årene jeg har vært veganer, hvor jeg “bare” var vegetarianer fordi jeg trodde jeg hadde mange mangler (det var bare kalori-mangel, viste det seg). Man må bare prøve seg frem, og stole på egne følelser og egen kropp. Og så må man godta at man kommer til å skille seg ut pga maten.
      Ang kosthold og stoffskifte er jeg IKKE ekspert, men jeg ville absolutt sjekket ut leger som promoterer vegansk mat, feks Mc Dougall, Neal Bernard, Joel Fuhrman osv eller legene ved Hippokrates klinikken i Oslo. Jeg tror ikke på lchf, iallefall ikke med animalsk mat, men som sagt, jeg er ingen ekspert så hør med noen som er det :)
      Lykke til <3 Klem

  • Jeanette:

    God morgen, tusen takk for flott og utfyllende svar ;) det er flere grunner til at jeg gjør det, egen helse så klart. Men også dyrene, har fått innsikt i hvordan de behandler dyra bare for at vi skal få noe å spise og det er sånt man får arr i sjelen av. Kan virkelig ikke holde ut å se på hvordan de behandler dyrene. I starten tenkte jeg at sånt gjør vi ikke i Norge, men kjenner en som har jobbet for prior og vi er ikke det spor bedre. Jeg håper jo litt at ved å spise vegansk så vil mitt lave stoffskifte bli bedre og jeg kan slutte med medisin. Så lchf er ikke noe for meg,,eeeeelllsker karbohydrater ( spesielt frukt) . Min mann og jeg er fitnessatleter ( du vet enn litt sær sport med mye trening og lav fettprosent) og alle i Norge er helt indoktrinert når det gjelder hvor man skal få sine proteiner fra. Men har bestemt meg for å ikke være redd for å gå nye veier så får det være om man blir uglesett av de andre i bransjen. Vet at det finnes flere i USA for eks som er atleter og spiser vegansk ;) takk for tips angående leger det skal jeg sjekke ut.. God solfylt høst dag til deg og lille mannen

  • Ååh älskar alla dina foton och att få ta del av hur du har det! Så mys och så många nära och kära ni har fått umgås med. Fantastiskt!

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig du liker det Katrin! Det var en veldig koselig tur. Og denne helgen er det din tur til å kose deg i Oslo, håper du får fine dager ♡♡

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930