En rustikk grønnkålsalat

God kveld alle sammen. I kveld kommer jeg for å dele oppskriften på salaten jeg lagde til middag tidligere i dag; en massert grønnkålsalat med store biter av ovnsstekte gulrøtter og rødbeter- alt sammen fra hagen til mamma og pappa. Deilig!
20140817_160011-w580-h580

Jeg elsker gode grønnkålsalater, og elsker enda mer å tenke på hvor godt det gjør for kroppen. Grønnkål er fantastisk nærende for kroppen! Det beste er å strimle den i biter, og massere inn en god olje eller dressing. Bruk et par minutter på masseringen (bruk fingrene), så blir grønnkålen myk og god å spise.

I dag lagde jeg en tahini-sitrondressing, og tilsatte store biter med ovnsstekte rotgrønnsaker rett før servering. Grønnsakene fikk steke i ovnen i nesten en time, og var himmelsk møre og søte da de var ferdige. Denne salaten anbefaler jeg!
20140817_151509-w580-h580

-grønnkål
-2 ss tahini
-saft fra 1/2-1 sitron
-et lite dryss Himalaya/havsalt

-rødbeter
-gulrøtter
-olje som tåler høy varme (jeg brukte kokos)

-noen dryss sesamfrø til servering

Begynn med rotgrønnsakene. Jeg beholdt skallet på på både rødbetene og gulrøttene, men det kommer ann på hvor ferske grønnsakene er. Skjær grønnsakene i store biter. Jeg delte bare gulrøttene i to på langs, og rødbetene skar jeg i 2-6 biter. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje. Stek ved 200 grader i 45-60 minutter, til grønnsakene er møre og nesten karamelliserte. Grønnsakene kan brukes varme eller kalde.

Skjær grønnkålblader i tynne strimler. Husk å fjerne den tykke stilken. Legg kålen i en stor bolle, og tilsett tahini, sitronsaft og litt salt. Bruk fingrene og masser kålen godt i 2-3 minutter.

Legg grønnkålen på et serveringsfat og legg over varme eller kalde grønnsaker. Dryss over litt sesamfrø, og server.
20140817_155342-w580-h580

Virkelig nam, nam, nam! Dette er perfekt høstmat synes jeg. Rå og varm mat blandet, og næringsinnhold på topp. Slikt gjør kroppen glad de neste kaldere månedene.

Hva er din favorittmat på høsten?

Jeg håper dere har hatt en fin søndag. Her har dagen gått til kos med en overglad guttemann, lesing, tur i regnværet og middagsbesøk av onkel. God nyk uke, alle sammen.

 

7 Responses to “En rustikk grønnkålsalat”

  • Sååå deilig :) Ser for meg at søtpotet hadde gjort seg oppi her også, men det er noe helt spesielt med de grønnsakene man henter i egen (mamma og pappas) hage! :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, søtpotet hadde vært supergodt! Og gresskar. Det skal jeg bruke senere i høst, når de er modne. Det er noe helt spesielt med å bruke grønnsaker rett fra hagen :)

  • Ahhh så utrolig deilig dette så ut! Husker første gangen jeg bruke kokosolje til ovnsbaking og det virket utrolig bra, også hadde det en mild undertone some gikk perfekt sammen med saltet. Jeg tror det var pastinakker jeg bakte da, utrolig godt! Elsket fargene her, også så kjekt når det kommer fra familie hagen da :)
    Håper du har hatt en fin start på uken skjønne! Her har jeg hatt to dager fri i strekk, og det gjør seg godt :) Det blir studering og rydding i klesskapet i dag, etterfulgt av film og avslapping, mmmm :D Stor klem fra over dammen x

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, kokosolje til ovnsstekting er det BESTE. Jeg synes det gir så bra ‘skorpe’ jeg- det blir liksom perfekt stekt av en eller annen grunn.
      Du er jammen effektiv! Jeg håper du har hatt en fin tirsdag :)

  • NAM! Så deilig alt sammen! Også fra egen hage da gitt, det er jo helt supert :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, fra egen hage er virkelig det beste! Noen fordeler er det ved å bo hjemme hos mamma og pappa ;)

  • Jeanette:

    Nam det så godt ut..jeg har grønnkål hjemme så dette skal prøves..gooood helg :o)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930