En iskald forfriskende sjokoladedrikk

Hei hei. Jeg er bare en rask tur innom for å ønske dere en fin kveld, og for å dele oppskriften på en forfriskende liten go’sak med dere; deilig iskald sjokoladedrikk, full av næring fra mandler, dadler, råkakao, og en ny ingrediens for meg; sort tahini.
tahinimylk-w580-h580

Denne drikken smaker helt nydelig, og tahinien tar den liksom opp til en ny høyde. Har du ikke sort tahini, kan du fint bruke vanlig. Tahini er en fantastisk kilde til både kalsium og jern, og denne ‘melken’ slår virkelig ku-melken langt ned i støvlene. For ikke å glemme at denne er mye mye bedre ;)

1-2 glass

-3 dl kaldt vann
-2 Medjool dadler, bløtlagt i en time
-1 toppet ss sort tahini, eller vanlig tahini
-1 toppet ss rått mandelsmør
-et dryss ekte vanilje
-en liten klype Himalaya/havsalt
-1-2 ss råkakao
-5 eller flere isbiter

Bruk en blender eller stavikser og miks alle ingrediensene, unntatt isbitene, til en glatt litt tykk ‘melk’. Tilsett så mange isbiter du vil, og blend videre til de er helt knust, eller la det være større biter ed is igjen. Server med det samme.

Det har vært en lang dag for min del, med en baby som var urolig i natt, og mye å gjøre i dag. Jeg har egentlig bare gjort mange koselige ting, men med et trøtt hode og sliten kropp, blir liksom alt et slit. Så nå er jeg klar for sengen! Jeg håper dere har hatt en god torsdag, dere også.

 

4 Responses to “En iskald forfriskende sjokoladedrikk”

 • Sort tahini har jeg ikke sett, men vanlig tahini har jeg! Dette hørtes jo ut som sommerens svar på chai eller noe, bare søtere – ååååh så godt :D Håper du får samlet krefter til en ny dag i morgen :) Et glass med super drikken over til frokost så er du allerede godt på vei tenker jeg, skal også ta tidlig kvelden i dag, natta :)*stor klem* xx

  • Ragnhild Nordrum:

   Det går helt fint med vanlig tahini i denne også , så du burde prøve. Den er sååå god! S elsket den også og drakk den til frlkost i dag, og spiste banan til :)
   Håper du har en fin fredagskveld!

 • Mumsigt, och du vet hur galna vi är i tahini ;) Har dock nog aldrig prövat svart tahini. Spännande! Undra vart man kan få tag i det här i Sverige?! Hmmm! Låter jättegott i alla fall och super fina bilder. Önskar dig och grabben en jättefin helg. Stor kram från super varma Sverige!

  • Ragnhild Nordrum:

   Søtinger ♥
   Jaaa jeg vet at vi deler tahini-kjærligheten ;) jeg har ikke sett sort tahini i Norge så jeg bestiller på Iherb. Men det går helt fint å bruke vanlig tahini her også!
   Stor klem sendes både til Ghana og Sverige

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031