Raw ‘sjokokirsj’ iskrem-ruter

Hei hei, og god onsdag. Jeg håper uken deres har vært fin så langt. I dag kommer jeg med en oppskrift til dere som jeg gleder meg sånn til å dele- disse ble rett og slett fantastiske!
20140716_155240-w580-h580

Raw sjokokirsj, dere!

Husker dere de små begrene man kunne kjøpe med ‘sjokokirsj’ før (og kanskje fremdeles?)? Vet dere, det er faktisk en av de tingene jeg husker jeg elsket som barn. Vaniljeis med kirsebærsyltetøy og sjokolade, mmm!

Nå husker jeg ikke akkurat hvordan de smakte, men jeg innbilder meg at min raw versjon er hakket bedre ;) Kremet vaniljeis av cashewnøtter, dadler og ekte vanilje, syltetøy av friske bær, og et ekstra tykt lag raw sjokolade på toppen. Så godt, og så godt for kroppen- dette er is man blir glad av!

20140716_170211-w580-h580

Vaniljeis:

-2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst en time
-1 dl dadler, bløtlagt i en time
-en liten klype Himalaya/havsalt
-1 ts ekte vaniljefrø
-1-2 dl vann

Kirsebærsyltetøy:

-2 dl ferske kirsebær/moreller, stein fjernet
-1 stor daddel, bløtlagt i en time

Sjokolade:

-1 dl dadler, bløtlagt i en time
-1 dl kokossukker
-1 dl smeltet kakaosmør
-en klype Himalaya/havsalt
-noen dryss vanilje
-1 toppet dl råkakao

20140716_154505-w580-h580

Begynn med å lage vaniljeisen. Hell bort bløtleggingsvannet fra nøttene og dadlene. Kjør dadlene og en dl vann i blenderen til det er helt glatt. Tilsett nøttene og kjør videre. Tilsett litt mer vann ved behov, men minst mulig. Tilsett salt og vanilje. Hell isen i en boks dekt med plastfolie. Sett isen i fryseren til den begynner å stivne men ikke er hard.

Lag syltetøyet. Finmos bær og en daddel med stavmikser/blender. Fordel syltetøyet over isen og rør forsiktig om noen ganger. Ikke rør for mye, det er fint hvis bærene bare er ‘swirlet’ inn. Sett isen tilbake i fryseren til den er hard.

Lag sjokoladen. Blend dadlene til de er finmost, enten med blender eller stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Smak til.

Skjær isen i ruter og dekk hver rute med sjokolade. Sett isen tilbake i fryseren til sjokoladen har stivnet. Server og nyt!

20140716_170252-w580-h580

Nå skal en liten krølle-bolle legge seg, og jeg skal ut i stuen og serve familien disse til dessert. Jeg håper de blir like begeistret som både S, som er min faste smakstester, og jeg ble. Så blir det lesing resten av kveld, og tidlig til sengs- håper jeg. God kveld til dere.

8 Responses to “Raw ‘sjokokirsj’ iskrem-ruter”

 • Ååååh, ser godt ut!

 • Vet du – da jeg laget dine raw Black Forest sjokolade, så var det Sjokokirsj is-sjokoladen den minnet meg om. Mormor hadde alltid en boks av de i fryseren, og det var favoritten min :D Også var det så gøyt og skrape up den deilige mørke sjokoladen fra de små “hulene” i begeret, mmmm *drømmersegrentbort*
  Ha en finfin torsdag, håper studeringen gikk bra i går kveld! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Haha, jeg husker også så veldig tydelig hvordan det var å skrape ut sjokoladen :D Så godt! Gode minner setter seg altså ;)
   God kveld videre Julie. Her blir det studier i kveld igjen!

 • Så många goa recept du publicerat i det senaste! Ser fram emot att återigen kunna experimentera en massa i Sverige :D Stor kram fining!

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig at dere synes det, tusen takk! :)
   Ja, du får jo snart mer tid hjemme på kjøkkenet Katrin! Da håper jeg du lager mye godt som du legger ut på bloggen :)
   Klem til dere♥

 • Caroline:

  Disse så utrolig gode ut, Ragnhild. Skal prøves ut i helgen. Håper alt er fint med deg og at du nyter sommeren. God klem! <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig Caroline! <3 Jeg håper du liker de! God sommer til deg også. Stor klem <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031