Raw crunchy paprikachips med linfrø

God kveld dere. Jeg er bare raskt innom for å dele dagens oppskrift med dere. Men først må jeg nesten dele en litt morsom historie fra dagen; Det er tirsdag, som betyr at jeg underviser yoga på det lokale treningssenteret. Etter timen gikk jeg ut i studio, og hvem er det jeg møter der? Jo, Sara fra Paleoliv, og resten av den lille familien på tre. Så utrolig tilfeldig, og så utrolig koselig! Også så fint å få treffe skjønne lille Mini’en deres. Sidikou Samuel var også med, så da ble det en liten paleo-baby meets vegan-baby meet-up ;) Verden er virkelig ikke stor.
20140715_110848-w580-h580

Men tilbake til oppskriften! I går la jeg raw paprika-chips til tørk i dehydratoren min, og i dag kunne jeg knaske de i meg sammen med hjemmelaget guacemole. Jeg har aldri vært glad i chips eller annet salt, men å lage hjemmelaget chips av denne typen synes jeg både er gøy og godt.  Dette er et sunt anternativ til tortillachips eller annen type chips, og kan spises med verdens beste samvittighet. Her får du godt med næring fra både grønnsaker og linfrø, og du har full kontroll over hvor mye salt du ønsker å tilsette. Dessuten tørkes disse (ev. bakes i ovnen), istedenfor å frityrstekes slik kjøpte chips er.

Til et brett, trenger du:

-1 paprika
-1 stilk selleri
-1 dl malte linfrø
-1/2 – 1 ts hvitløkspulver (krydder laget kun av tørket, inmalt hvitløk), eller fersk hvitløk
-Himalaya/havsalt

I en food processor, finmal paprika og selleri. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til du har en gjevn “deig”.

Smør deigen ut på et brett dekt med bakepaprir og tørk det i dehydratoren ved 40 grader i 5-6 timer. Bruk en kniv, og skjær opp i passe store chips. Snu chipsene, og tørk de videre ved 40 grader i 5-6 timer til.
20140715_164104-w580-h580

Simple as that! Hvis du ikke har dehydrator, kan du helt sikkert bake de i ovnen, ved høyere tempratur og kortere tid.

Da er det kvelden for min del. Jeg kommer tilbake i morgen med en oppskrift jeg gleder eg til å dele, jeg tror nemlig det blir kjempegodt! Kos dere så lenge.

5 Responses to “Raw crunchy paprikachips med linfrø”

  • Oi, nå skulle jeg ønske jeg hadde dehydrator! Ser kjempegodt ut! :)

  • Eller som de sier her borte “Simple as chips!” Hehe :P
    EKTE paprika chips jo! Disse så virkelig gode ut! Er veldig fristet til og prøve meg på en stekt variant… Hohummm

    Også så kjekt og treffe kjente på treningssenteret da :) Sikkert koselig for Sidikou Samuel og treffe andre barn der også :) Koselig ^ ^

  • Sara:

    Det var så stas å treffe dere! Møtte søsteren din igjen på museet:) vi har forelsket oss i Valdres. Fortsatt god sommer, fine!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031