Raw black forest-sjokolade

God søndagsformiddag. Sidikou Samuel og jeg ligger på gulvet og koser oss, og jeg tenkte jeg ville dele oppskriften på en fantastisk sjokolade som jeg laget tidligere i dag, med dere.

Raw black forest-sjokolade med ferske moreller og knasende gode kakaonibs. Himmel!
20140525_140043-w580-h580        

Nå som morellsesongen er i gang, spiser jeg moreller hver. eneste. dag. Selv om det svir litt i lommeboken hver gang jeg handler, klarer jeg ikke å la være. Moreller er bare for godt!

Oppskriften på selve sjokoladen er veldig basic, og slik jeg som regel lager den. Den er inspirert av en av Anitas oppskrifter- som endelig er tilbake på bloggen.

-ca 75 g kakaosmør
-2 ss cashewsmør
-2 ss kokosnektar (eller annen søtning)
-noen dryss vaniljefrø
-4 godt toppede ss råkako

-et par gode never moreller, delt i to og stein tatt ut
-kakaonibs

Smelt kakaosmør og cashewsmør over vannbad. Rør inn resten av ingrediensene (untatt morellene og kakaonibs). Husk å smak deg frem med søtt og kakao. Hell sjokoladen over i en liten form, dryss godt med morellhalvdeler over, og strø over litt kakaonibs til slutt. Sett sjokoladen i kjøleskapet til den er hard, ohg skjær den i passe store biter.

20140525_143758-w580-h580

Hvordan har helgen deres vært? Jeg er jo i så godt selskap, og koser meg virkelig. Lille S og jeg er ute og går og går, og nyter det deilige været. Ellers prøver jeg å lese så mye jeg klarer, bare en uke igjen til eksamen nå. Ha en fin søndag videre dere.

10 Responses to “Raw black forest-sjokolade”

 • nina:

  Åh, ser nydelig ut :)

 • Denne så heeeelt fantastisk ut! Og er enig med du – moreller er det fort gjort og bli hektet på! Var redd for at dette skulle være en dehydrator oppskrift, for en slik en har jo ikke jeg, meeen man trenger jo bare et kjøleskap jo, så denne kunne jeg laget! Får man som regel kjøpt spiselig kakaosmør på helsekosten? Har bare sett hudkremer med det skjønner du!

  Ellers hadde jeg en finfin helg! Bursdagsbesøk til en kompis, innflytningsfest hos meg selv, og kino i går – så den nye X-Men filmen som faktisk var utrolig bra! Været har vært litt hipsomhapp, men ganske bra utrover det hele :P Og det høres ut som dere har kost dere godt også :D x

  • Ragnhild Nordrum:

   Det hørtes ut som en veldig koselig helg ja!!
   Her i Norge, får man iallefall kjøpt kakaosmør “over alt”- på alle helsekoster, både store og små. Hvis ikke, kan du jo bestille på Iherb, det er både billig og bra :)

 • Mums vad gott! Kan du inte bara skicka över en bit hit till Ghana ;) Mmmmmmm

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, ja det hadde vært noe ;) Det ser ut som dere har god sjokolade der nede også, heldigvis. Når vi treffes, skal jeg lage sjokolade til dere, og det gleder jeg meg til :D

 • Elisabet:

  Det så bare helt nydelig ut! Må lages snarest!! :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Dette ble virkelig supergodt, så jeg anbefaler å lage det på det sterkeste ;) Klem<3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728