Lev med hjertet

Lever du helhjerter? Lever du med hele hjertet ditt?

Dette er noe som har blitt mer og mer viktig for meg det siste året, og jeg kjenner det bare blir viktigere for hver dag som går.

Det å leve med hele hjertet er noe veldig annet enn å bare leve. Hvis man begynner å lytte til hjertet blir man tvunget til å gå inn i seg selv, og virkelig kjenne etter hvem man er, hvem man ønsker å være, hvordan man ønsker å leve, hvordan man reagerer i forskjellige situasjoner, og man er nødt til å ta ansvar for valgene man tar. Og det er ofte veldig ubehagelig. Jeg oppdager for eksempel ofte at jeg reagerer med sinne og bitterhet i situasjoner hvor jeg egentlig er lei meg eller såret. Og det er ubehagelig å innse. Samtidig letter det hjertet helt enormt når jeg først oppdager det, for da kan jeg takle situasjonen på en helt annen måte.

En annen ting jeg vil skrive om, er hvor viktig det er å ta valg som kjenner riktig, helt inn i hjertet. Som mennesker er vi alt for flinke til å sette opp murer for følelsene våre og gjøre hjertene våre harde. På en måte er det en god egenskap å ha, for å gå rundt med et helt åpent hjerte i en verden med så mye ondskap, tror jeg ville tatt knekken på de fleste av oss. Samtidlig tror jeg at jo mer vi herder hjertene våre, jo mer ondskap tålerer vi, og jo verre blir jorden leve på. En sak som selvsagt ligger hjertet mitt veldig nært, er veganisme. Jeg klarer ikke annet enn å tro at mange mange mange flere hadde valgt den veien, hvis de bare hadde turt å åpne opp hjertene sine. Jeg mener ikke at de som ikke er veganere er onde (virkelig, virkelig ikke!), men jeg klarer ikke annet enn å tro at en mur har blitt bygd opp inni de. For den grusomme virkeligheten som ligger bak den daglige middagen i de fleste norske hjem, tror jeg ikke et åpent hjerte hadde klart å takle.

Jeg er all over the place i dette innlegg, beklager det. En siste ting jeg ville dele i kveld, er bare en oppfording til å leve helhjertet. Det gjelder i alle situasjoner, om det er i jobbsammenheng eller privat. Gjør det helhjertet. Og klarer du ikke å gjøre det helhjertet, kanskje det er på tide å finne en annen vei å gå? En vei som gir hjertet ditt glede og fred. Jeg er langt (langt!) ifra perfekt på dette, men daglig (og nattig, har jo en liten nattfugl-baby) jobber jeg med å være mamma med hele hjertet, spise med hele hjertet, være en venn, datter, søster og medmenneske med hele hjertet, studere med hele hjertet, bevege meg med hele hjertet, og virkelig leve med hele hjertet. Og det vil jeg oppfordre dere til å gjøre også. Jeg kan love deg at du vil bli kjent med deg selv på en helt ny måte.
20140504_145446-w580-h580

Jeg håper dere har hatt en deilig helg og at dere er klare for den nye uken som står for døren. Selv har jeg kost meg veldig denne helgen, og jeg tror de neste dagene kommer til å bli minst like fine. I morgen er det trim med koselige mammaer og babiser, og senere i uken håper jeg at jeg at baby og jeg reiser en liten tur til Oslo. Før den tid skal skoleoppgavene mine skrives ferdig og yoga skal undervises på tirsdagskveld. I morgen har jeg lage raw food middag til mamma og pappa, og meg selv selvsagt, og blir det like godt som jeg håper kommer jeg tilbake med oppskrift til dere da.

God kveld videre.

4 Responses to “Lev med hjertet”

  • Fantastisk fint innlegg med mange gode poeng, og jeg skjønner så godt hva du mener! Når en vokser til og innser at verden ikke alltid er rosenrød, så er det utrolig overraskende og skremmende…
    Jeg har innsett mer og mer at de fleste av oss har mange store problemer i hverdagen, men mange velger og ikke snakke om det. Om det er fordi de ikke føler for det og vet de kan klare og gå gjennom det selv – greit nok, men om det er fordi en føler at andre ikke vil forstå, så må det være forferdelig vondt. Jeg hår gått gjennom mye tankespinn, og det er jo en merkelig verden vi lever i. MEN som du sier, om vi prøver og være mer åpen med oss selv, tør og gjøre flere ting som en “vil gjøre en eller annen gang”, ta det ekstra steget og bare leve – det er viktig, og en får et slags adrenalinkick av det, føler seg stolt, ekte, tøff, men samtidig ydmyk for og kunne få lov til og ta del i disse hendelsene i livet.

    Jeg føler at de siste par årene, så har det ikke bare vært meg, men mange på et universelt level som har hatt en liten “opprasking” i livet og vil begynne på nytt, bedre, sunnere, og fylt med flere mennesker eller vil gjøre flere ting og ikke bare “tenke på” og gjøre det.
    Det var en tid der jeg også heller ble sint enn lei meg, og når jeg innså det skjønte jeg at noe måtte gjøres. 2014 er definitivt en ny start for meg på mange måter, har som sagt flyttet inn i ny leilighet nå, fokuserer på og bringe flere venner sammen oftere, og gjøre det JEG vil, og som er godt for de rundt meg. Det største momentet som jeg trenger og endre nå, er arbeidslivet, da jeg har en jobb jeg ikke trives med. Alt til sin tid, og en ting av gangen. Sammen er vi sterk, og med et godt støtte nettverk av kjente og kjære, og ikke minst et godt forhold til oss selv, så kommer vi oss i mål :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk for SÅ fin kommentar Julie! Utrolig gøy og spennende å lese hva du tenker om dette, og jeg ser vi tenker mye likt. Det er så viktig å være oppmerksom og “med” i sitt egt liv, ellers flyr det jo bare avsted.
      <3

  • Väldigt intressant inlägg, och håller med att vi alla måste leva med öppna hjärtan! Det är såklart inte alltid lätt efter allt som alla har varit med om. Men när vi väljer att medvetet arbeta på att öppna upp, så är vi i alla fall på rätt spår. Älskar att ta del av dina tankar och höra hur du tänker! Du är så klok och fin människa. Tusen kramar från oss båda i Ghana <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk for så fin kommentar jenter!
      Jeg har jo lært masse av dere ang. dette med leve til det fulle og å ta styringen i eget liv. Og jeg elsker å ha det som mål vær dag å være fri, levende og trygg.
      <3<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930