Vino e cioccolato

Yum, i dag har jeg en ordentlig helge-treat til dere; vin og sjokolade!
20140425_125816-w580-h580
Eller. Ikke helt. Vet dere, jeg har faktisk bestemt meg for å ikke drikke mer alkohol, jeg. Etter jeg ble gravid og nå imens jeg ammer, drikker jeg selvsagt ikke uansett. Men jeg har tenkt så mye på det, og har bestemt meg for at jeg ikke kommer til å drikker når jeg kan igjen, heller. Jeg har selv vokst opp med foreldre som ikke drikker, og jo eldre jeg blir, jo mer setter jeg faktisk pris på akkuart det. At jeg har sluppet å se de i ‘annerledes’, om så bare litt ekstra lystige. Det har alltid vært så godt og trygt, og jeg ønsker det for sønnen min også. Og personlig føler jeg det hadde vært ganske ansvarsløst av meg drikke (selv om det bare hadde vært litt det var snakk om), samtidig som jeg skulle komme hjem til verdens beste lille krølltopp senere. Each to their own, men for meg føles det bare feil.

Når det er sagt, så er det lite som er så koselig og avslappende som å sette seg ned med et glass vin. Derfor vil jeg finne andre måter å slappe av på. Er jeg ute med venninner kan kanskje alkoholfritt vin være løsningen, men hjemme kan jeg jo like godt presse meg en deilig juice. I dag presset jeg kombinasjonen dere ser under, og det smakte rett og slett nydelig. Full av antioksidanter, og perfekt ved siden av et par biter mørk sjokolade.
20140425_123436-w580-h580
Epler, appelsiner, druer og granateple- i den mengden du selv ønsker.

Sjokoladen i øverste bildet er raw sjokolade fylt med Janes fantastiske mandel- og valnøttsmør med salt og kanel. OH! YUM! Det burde dere lage.
flybaby-w580-h580

Til slutt vil jeg bare ønske dere en god helg alle sammen. Min har staret så fint, med en smørblid baby og masse energi, til tross for bare et par timer søvn i natt. Dere skulle sett oss ved frokostbordet i dagtidlig, vi holdt på å le oss ihjel begge to :D

Nyt helgen dere.

12 Responses to “Vino e cioccolato”

 • ingjerd:

  jeg er helt enig med deg! jeg er ikke 100% avholds nå, men så har jeg ikke barn enda heller ;)
  men har selv vokst opp med foreldre som aldri drakk alkohol når de skulle være med meg(hendte at de tok bittelitt viss de var bortreist og vi hadde barnevakt over natta ol). og har satt utrolig pris på det av mange grunner. ønsker helt klart å gi mine barn den samme tryggheten den dagen de kommer :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så koselig kommentar fra deg Ingjerd!
   Jeg tenker at det er veldig viktig å være bevist på hvordan barna synes det er at foreldrene drikker. Jeg mener virkelig ikke at de som har barn aldre skal få lov til å drikke, men at man skal passe på at barna føler seg trygge og slipper å se foreldrene i en annen tilstand. Synes det burde være høyere prioritert enn av foreldrene skal få kose seg :) For meg føles det riktig å kutte alkoholen helt ut, men alle kan finne sin balanse :)
   God helg til deg!!

 • Hei du!
  Når det kommer til alkohol er det litt kinkig… er så mange standpunkter en kan ta, men jeg er enig i det du sier. Det og ikke drikke er veldig sunt når alt kommer til alt, og spesielt om en har barn. Jeg har litt blandete følelser for drikking, likker ikke å drikke bare fodri jeg vil bli “tipsy”, foretrekker heller et glass vin til maten… Men, hvorfor heller ikke bare gå for fersk hjemmepresset juice eller en liten smoothie? Det er jo så godt det også, likte fruktkombinasjonen din :D Null tull, bare masse godt!
  God helg til deg også Ragnhild :) x

  • Også beklager jeg skrivefeilene, haha passet jo lite bra under en post som dette! Herlighet *kniser*
   Nei, godt selskap er det jeg blir aller “høyest” på, og få god energi fra folkene rundt meg gjør underverker! Foreldrene mine var ganske flink på det og ikke drikke mye da jeg var barn, men så vokser man til også er det lett for dem og ikke tenke seg fullt så mye om… Hats off to you, jeg vet du sa “each to their own” men jeg syns dette er en aller tiders avgjørelse :) x

   • Ragnhild Nordrum:

    Tusen takk for så koselig kommentar Julie! Veldig gøy å få lese dine tanker rundt temaet også.
    Det er ikke et helt enkelt tema nei, og det er jo heller ikke svart/hvitt. Jeg er sikker på at alle kan finne sin balansegang, men jeg synes alle foreldre må sette barnas ve og vel høyest, og så får vår egen nytelse kommer mange hakk under det. Og som du sier, det er jo selskapet som har alt å si. Det synes jeg også. Å si nei til drikke, er ikke å si nei til kos og et sosialt liv.
    God helg, klem

 • Elisabet:

  Så deilig kombinasjon, yum! Ønsker deg en flott helg, Ragnhild! <3

 • Jeg drikker høvelig lite selv. Blir ALT for fyllasjuk, så synes ikke det er verdt det egentlig. Nå trenger nå ikke jeg alkohol for å være høylytt og utadvent da ^^ ha en fin kveld med babisen :D

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi, jeg er ikke superhøylytt hverken med eler uten alkohol;) Men jeg koser meg uansett om jeg drikker eller ei, både ute og i selskap, så jeg føler ikke den helt store sorgen over å droppen alkoholen helt.
   Takk, og god helg til deg også!

 • I know what Vino AND cioccolato mean! … and I think I know what “e” means, too ;)

 • Du ska göra precis det som känns rätt för dig! Och det finns massa alternativ till alkohol. I de flesta fall är det bara en vanefråga, särskilt om man är ute. Juice är ju alltid ett bra alternativ och man kan också alltid servera det i ett tjusigt glas ;) Så fint att få lära känna dig bättre och ta del av dina tankar och funderingar. Massa kramar från Ghana!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031