Semi raw lasagn med plantain

God mandagskveld til dere. Har dere hatt en fin start på uken? Lille S og jeg kom tilbake til Valdres etter vår lille ferie i Vestfold sent i gårkveld. Vi hadde det så koselig, og fikk mye til med både brødrene mine, venninner og bekjente.

Jeg beklager de uklare bildene jeg kommer til å poste noen dager fremover. Jeg har nemlig knust telefonen min, og har nå kun en slik lånetelefon med dårlig kamera. Dessuten er Instagram blokkert på den, og jeg har virkelig fått kjenne på hvor avhengig jeg er av det og andre sosiale medier. Jeg har nok bare godt av en liten pause :)

Uansett! Dere som følger meg på IG, så kanskje at jeg på lørdag lot meg inspirere av de nydelige Raw Food-søstrene, og spiste stekt plantain (kokebanan) med guacemole, og agurk. Hvem skulle tro at det er en slik himmelsk kombinasjon!? Jeg kjøpte med meg et par plantainer til Valdres, og lagde det igjen i dag, i form av lasagn.
20140414_172700-w580-h580
Superenkelt, supergodt og supersunt! Dette bør dere prøve.

Alt du trenger (til en person) er:

-1 plantain
-litt kokosolje

-1/2 agurk

-god guacemole
(jeg moste avokado med en helt naturlig krydderblanding jeg kjøpte i Stokke, som inneholdt blandt annet koriander, hvitløk, løk og soltørket tomat).

Skrell plantainen og skjær den på langs i skiver. Skjær skivene i to, så du får passe lange “plater”. Pensle med litt kokosolje, og stek de i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de har fått litt farge. Avkjøl litt.
Bruk en ostehøvel og skjær agurken opp i “plater”.
Lag guacemole slik du liker den best.
Legg plantain, agurk og guacemole lagevis. Jeg la det slik; agurk, guacemole, plantain, guacemole, agurk, guacemole, plantain, guacemole, agurk og et siste lag guacemole. Server og kos deg.
20140414_173708-w580-h580

Jeg har allerede lagt meg, og håper på en lang og god natts søvn. Jeg er så trøtt at det svir i øynene, og når jeg tenker å at det er over åtte måneder siden jeg har sovet sammenhengende en hel natt, er det kanskje ikke så rart ;)

Til slutt, forje ukes treninger. Turene går jeg så raskt jeg kan med ni kilo hengende i sjalet, og yogaen trener jeg hjemme, eller som instruktør på tirsdager.
15-w580-h580
Ønsker dere en god natt og en god uke, alle sammen.

7 Responses to “Semi raw lasagn med plantain”

 • Så god oppskrift, enkelt og greit! Kan du strø over næringsgjær over guacamolen for litt “oste” smak mon tro? Hadde det her om dagen i en hummus som jeg laget på gefühl, ble faktisk veldig god, om ikke litt hot (trodde ikke chilli på glass var krutt i jeg, oops! Haha).
  Koselig og høre at du hadde en vellykket tur! Det høres ut som om du fortjener en god natts søvn nå :) Stor klem fra Glasgow x

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, litt næringsgjær hadde helt sikkert vært midt i blinken her. Litt ostete, yum!
   God natt, og god påske til deg!

 • Men ååååh Ragnhild vilken ide att göra lasagne utav det! MUMS! Vi åt precis ett stort fat med grillade plantains och avokado ;) Great minds think a like! Så himla gott. Åh hoppas du får tillbaka din telefon snart men det kan alltid vara bra med lite internetavgiftning ;) Önskar dig en fin dag i Norge. Tusen kramar från soliga Ghana!

  • Ragnhild Nordrum:

   Hihi ;) Det var jo dere som ga meg denne ideen, og nå har jeg virkelig en ny favoritt. Plantain + avokado er jo SÅ godt!!
   Håper dere får en fin påskehelg i Ghana <3

 • God påske Ragnhild <3 Så morsomt at lille likte hundene!! Vi skal på hyttetur med en som er 1,5 år, så jeg er veddig spent på om hun liker våre <3 klem <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg tror nok hundene kommer til bli kjempepopulære hos han/hun! De er jo så skjønne og snille begge to.
   God påske til deg også Helene :) Klem<3

 • I am terrible, and I’d want to smother that delicious food concoction in ketchup!!! :D

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728