(nesten) Raw cashew-snickers

Hei hei dere. Jeg har hatt travle dager den siste tiden. I går var Sidikou Samuel på 8 måneders kontroll, og alt er tipp topp. Flinke lille baby. På kvelden ledet jeg ny yogatime på treningssenteret. I dag startet morgenen allerede klokken fem, for S og jeg skulle ta en tidlig buss til Oslo, og tog derifra videre til Vestfold. Vi har nemlig reist for å besøke mine to brødre i Stokke, og det er koselig å være her igjen! Dagen har gått med til kvalitetstid med bror og bror, en tur ute i regnvær, og så har jeg laget (nesten) raw snickers som jeg serverte til brødrene og en kamerat.

4

Oppskriften ble laget imens jeg laget den, men de er inspirert av flere av sjokoladene jeg har laget tidligere. Peanøtter ble byttet med cashewnøtter, karamellen er søtet med dadler, og sjokoladen er full av supermat som råkakao og kokosolje. Jeg ristet cashewnøttene, som tar bort raw-heten, jeg synes nemlig det gir en så deilig smak her. Du kan selvsagt også beholde cashewnøttene rå.
5

Dette gir 10-12 nydelige, mektige snickers biter. Spis noen nå, og spar resten i fryseren til påske :)

Bunn:
-200 g rå cashewnøtter, bløtlagt i minst en time
-1 ss lønnesirup
-1-2 ss kokosolje
-noen dryss Himalaya/havsalt

Karamell:
-2,5 dl myke dadler, bløtlagt i minst en time
-1 dl rått cashewsmør
-1 dl smeltet kokosolje

-noen dryss Himalaya/havsalt

Sjokolade:
-noen av karamellen
-2-4 godt toppede ss råkakao
-1-2 ss lønnesirup
2

Start med å lage bunnen. Hell bort bløtleggingsvannet av nøttene, og spre nøttene på et stekebtrett med bakepapir. Rist nøttene ved 200 grader til de er gyldene, jeg tror det tok 15-30 minutter. Pass på så de ikke brenner seg. Avkjøl. Ta av en liten neve som du ikke bruker til bunnen- hakk disse nøttene.
Finmal nøttene, og bland inn lønnesirup, kokosolje og salt. Smak, og juster. Form små snickers-bunner, og legg de på et brett med papir. Sett de i kjøleskapet.
Lag karamellen. Hell bort bløtleggingsvannet fra dadlene, ta ut steinene og mos de i en blender/food processor/stavmikser til det er helt glatt. Rør inn cashewsmør og kokosolje. Ta av ca 1/3 av karamellen og rør inn litt salt. Smak deg frem.
I den andre delen av karamellen, rører du inn råkakao og lønnesirup, smak deg frem til perfekt mørk sjokolade.
Ta ut bunnene fra kjøleskapet. Smør over en toppet ts karamell på hver bunn. Dryss over litt hakkede nøtter, press de ned i karamellen.
Smør over sjokolade med en kniv. Dryss over litt ekstra nøtter og gjerne litt salt. Sett sjokoladene i fryseren og server de kalde.
1

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere koser dere denne uken.

9 Responses to “(nesten) Raw cashew-snickers”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728