Morgenstund (raw sjokoladefudge, og Give Away vinner)

God morgen alle sammen. Eller egentlig formiddag. Jeg og baby sov til nesten 9 i dag, og det er helt utrolig. Det er ofte vi ligger og drar oss i sengen fordi jeg er trøtt etter en natt med lite søvn, men i natt sov begge to så godt, og det føles helt fantastisk.

Hadde dere en fin helg? Det har vi, med besøk av pappa K og storebroren til Sidikou Samuel. Denne uken tror jeg kommer til å bli veldig spennende. På søndag skal vi nemlig ha barnevelsignelse for lille baby, og jeg gleder meg sånn. Etter sermonien, blir det middag og “fest” med venner og familie, og jeg får hjelp av selveste Jane til å lage mat- det kommer til å bli bra!

I går lagde jeg en stor porsjon Self Love Fudge fra My New Roots. De er nydelige, og jeg har laget de flere ganger de siste årene. Jeg bruker alltid mindre lønnesirup og mer kakaopulver enn hva hun har i oppskriften sin, men ellers lager jeg de akkurat likt.

20140127_095528-w580-h580

Slik lager jeg sjokoladefudgen (dette blir en stor porsjon):

I en stor bolle, bland sammen 1 1/4 kopp (en kopp er ca 2,5 dl) kokosolje, 1/2 kopp rått cashewsmør, en god klype Himalayasalt og 3/4 kopp lønnesirup. Det er viktig at kokosolje er romtemperert og ikke hard eller smeltet. Rør til slutt inn 1 kopp råkakaopulver, og bland godt til det ikke er kluper igjen. Fordel røren i små konfektformer, eller fordel røren utover et brett med matpapir. Sett sjokoladen i kjøleskapet og skjær opp i passe biter når den er klar.

frokost-w580-h580

Et par biter fikk bli del av frokosten min i dag- da vet man det blir en god dag. Nå skal jeg og baby ut og gå tur. Håper dere får en god dag og uke alle sammen.

Og, Give Away-vinneren! Jeg holdt nesten på å glemme å fortelle hvem som vant. Det ble ANNE KRISTINE! Jeg sender deg en mail strak :) Takk til alle dere som ble med!

13 Responses to “Morgenstund (raw sjokoladefudge, og Give Away vinner)”

 • Anna:

  Åhh deilig deilig deilig! Dette skal jeg lage!
  Åh så flott at du minnet om søndag – gleder meg masse! Da får du møte både G og Hedda :-)
  Suss på lille S, han er så utrolig god! ❤

  • Ragnhild Nordrum:

   Jeg tror faktisk jeg skal lage disse til søndagen også :)
   Gleder meg veldig til å se deg, og Hedda og endelig få hilse på G!
   Stor klem og sees snaart<3

 • AK:

  Hurra :D :D :D

 • Så gøy det blir med barnevelsignelse :D Og fudgen er såå god. Lagde den før. Nå venter jeg på å få kakaosmør i posten, håper det kommer snart :)Ha en fin dag <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, kjempegøy!! Finpusser på menyen nå i dag, tror det blir kjempebra, og håper gjestene blir fornøyd med et vegansk tapasbord :D
   Tåler du kokossmør bedre enn kokosolje?
   Klem<3

   • Jeg er litt usikker på det. Men jeg skal teste det ut. Jeg vet bare at kokos er noe jeg skal holde meg unna nå.. Se om det kan hjelpe meg. Jeg har forstsatt problem med huden, men ikke noe annet. Jeg skal ikke ha mye av kakaofett heller, men trur nok at avocado er noe jeg kan spise mer av (heldigvis).. Testa blodtypen min i går, og den er A-. I følge blodtypedietten bør jeg spise et vegetarkosthold med mer karbohydrater enn fett.. Så det er veldig spennende hvordan dette fungerer.. Det at sunne ting er noe som ikke egentlig er bra for alle. Men jeg forholder meg ikke helt til den dietten altså.. Om det er noe som står på nei-lista der, og jeg føler det er bra for meg, da spiser jeg det! Hihi.. Litt lang kommentar, men men :)Klem<3

 • Men vad kul och spännande med barnevelsignelse! Det kommer ju bli så fint och ett minne för livet. Du får berätta allt sedan och visa vad för mat det bjöds på :) Vad skönt att du får hjälp med det! Det kan ju behövas och skönt att inte behöva fixa allt själv. Önskar dig en fin måndagsafton. Tusen kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, dere kan tro jeg gleder meg!! Så utrolig mye! Det blir jo et helt vegansk tapasbord, og jeg håper så det blir en god opplevelse for alle gjestene. Kakebordet blir en blanding av raw, vegansk og “vanlig” da, fordi flere av gjestene har lyst til å ta med kake. Tror det blir veldig bra! Og ja, skal selvsagt skrive om det her inne :)
   Stor klem<3

 • OMG look at the beautiful curly head!!!!!!!!!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031