Tropiske raw salatwraps

God kveld <3 Vi er allerede tre dager inn i det nye året, og jeg har ikke rukket å oppdatere her inne før nå. I går reiste baby og jeg til Oslo igjen. Nå nærmerer det seg nemlig at Kader kommer hjem med stormskritt, og vi vil jo være her og ønske han velkomme. I gårkveld møtte vi en venninne, og i dag har vi vært på kafe med en annen venninne. Ellers har vi bare gått turer, handlet, vasket og ryddet her hjemme.

Har dere hatt en fin start på det nye året? Jeg vet at mange startet året med en intensjon om å spise og leve sunnere. Og det er kjempefint! Jeg blir så glad når andre ønsker å legge om livsstilen til det bedre. Samtidig gjør det meg så trist at så mange hopper på en eller annen kur, og (selvsagt!) “faller av” etter en kort stund. En kur er ikke en livsstil, og de smarte kroppene våre vil gjøre alt for å slippe å sulte ihjel.

Det er så lett å bestemme seg for at “nå vil jeg bli sunnere/slankere/sprekere”, men hvis man ikke legger en plan for hvordan det skal gjennomføres, blir det ofte ikke gjennomført heller.. Dessuten er det så viktig at planen er fristende. Jeg vet det er en klisje, men reisen til målet er like viktig som selve målet. Og reisen burde nytes! Det å bli sunnere handler om å bli bedre kjent med seg selv og ta vare på den ene kroppen vi har fått. Og det skjer faktisk ikke over natten- iallefall har det ikke gjort det for meg. Det er til tider en vanskelig vei å gå, men det er så verdt det. Når man har kommet dit hvor man faktisk ønsker å gi kroppen den beste og mest næringsrike maten- ja, den følelsen er uslåelig!

Uansett! Dere vet jo at jeg tror et vegansk kosthold er det beste. Ikke hvilken som helst vegansk mat selvsagt, men hel, ekte mat, og aller helst mye raw food. Raw food kan for mange høres litt spesielt ut, men i realiteten er det jo bare råkost. Altså rå frukt og grønnsaker. I dag lagde jeg deilige raw salatwraps fylt med frukt og grønnsaker. Jeg elsker å blande frukt og grønnsaker. Begge dere inneholder det kroppen trenger av vitaminer og mineraler, og ved å spise mye frukt dekker man også kroppens energibehov.
wraps-w580-h580
Salatwraps er så smart! Bruk salatblader som er store nok til å holde litt fyll, og putt oppi akkuart det du ønsker selv. I dag lagde jeg en tropisk variant med mango, kiwi og avokado. Nam!
wraps2-w580-h580
Store salatblader som wraps. Mango, kiwi, avokado, fersk koriander, limesaft, litt Himalaya/havsalt, cherry tomater.

Nå må jeg legge meg. Kjenner jeg baby og meg selv rett, blir det en tidlig morgen i morgen også, så det er best å sove imens jeg kan :) Jeg ønsker dere en god helg alle sammen. Ta vare på dere selv!

 

6 Responses to “Tropiske raw salatwraps”

 • I would need ketchup on that!!!
  And your spelling of salatwrap is so pretty!
  And your baby makes me smile :)

 • If you fail to plan, you plan to fail :)
  Godt nytt år, Ragnhild :)

 • Jeg tenke også at Rå mat og vegansk mat var veldig bra, men om man da har en sykdom som gjør at man nesten ikke kan spise frukt eller grønnsaker, ikke bønner, linser eller nesten ikke nøtter/før, hva skal man da spise.. Så ting ble vanskelig og det var bedre å fylle måltidene med noe man faktisk kunne spise. Det som egentlig er det beste er å finne noe som passer for seg selv.

  Veldig flott blogginnlegg! :)

  – Yara

 • your wraps sound so yummy, and i totally agree with your advice on healthy living! xxx

 • Åååh tänk att det var ett år sedan vi hoppade på hälsotåget.. och vad mycket som hänt sedan dess! Det hade kunnat gå som många gånger tidigare att vi slutat efter ett litet tag men när man är motiverad inifrån hjärtat, ja då håller det sig. Man måste som du säger se det som en livsstil och inte en quick fix. Stor skillnad! Så tacksam att vi fortsatte köra och fick bli känt med dig på vägen <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031