Raw sjokolade- og karamellkake, og treningsuken min

God kveld alle sammen. Har dere hatt en fin søndag? Jeg har hatt en veldig god dag, som startet med yoga lenge før solen sto opp, gåtur med søster og lille sønn, og bittelitt feiring av pappa og Kader som har farsdag og Sidikou Samuel som har 3 månedersdag.

20131110_115328-w580-h580Jeg lagde en raw kake i gårkveld som jeg serverte til familien i dag. Etter at jeg oppdaget at raw karamell enkelt lages av dadler, cashewsmør og kokosolje, har jeg hatt dilla på sjokolade- og karamell-ting. Det er jo godt! Denne kaken falt virkelig i smak hos både mamma, pappa, søster, onkel, og selvsagt meg selv. Jeg fulgte ingen oppskrift men har blitt inspirert av flere oppskrifter jeg har sett rundt omkring. Under ser dere hvordan jeg lagde den.
sjokokara

-2 1/2 dl valnøtte
-1 ss lønnesirup
-en liten klype Himalaya/havsalt

-2 1/2 dl dadler, bløtlagt i vann i ca 1 time
-1 dl + 1 ss rått cashewsmør
-1 1/2 dl smeltet kokosolje

-en god klype Himalaya/havsalt

-1 ss lønnesirup
-4 toppede ss råkakao

-morbær/mulberries som pynt, valgfritt

Start med å lage bunnen. Finmal valnøtter i blender/food processor, og bland det med lønnesirup og en liten klype salt. Bruk fingrene og press deigen ut i en liten form.
Hell av bløtevannet til dadlene, ta ut steinene og kjør de til en glatt mos i blender/food processor/stavmikser. Bruk ev litt vann for å få det til å kjøre rundt, men minst mulig. Tilsett cashewsmør og kokosolje, og blend videre til alt er blandet.
Del daddel-blandingen i to. I den ene halvdelen smaker du deg frem med litt salt. I den andre halvdelen tilsetter du lønnesirup og råkakao.
Hell karamellen over bunnen. Fordel sjokoladen over karamellen. Sett kaken i kjøleskapet minst et par timer før den skal servers. Strø over morbær til pynt hvis du vil.

YUMMI!

Jeg tenkte forresten å begynne å dele treningsukene mine med dere på søndager. For å være helt ærlig synes jeg nesten det er litt flaut å gjøre, fordi jeg vet at mange av dere er superspreke og flinke. Og her kommer jeg med gåturene mine og yoga og pilates her og der.. Men jeg trives faktisk veldig godt med dette for øyeblikket, og etter at baby kom inn i livet mitt har virkelig lært meg å godta at litt er bedre enn ingenting. Vanligvis trener jeg yoga 5-7 ganger i uken. Denne uken ble det mindre siden jeg var i Oslo frem til onsdag. Pilates gjør jeg når det passer seg slik. Gåturene går jeg i ganske raskt tempo med baby i bæresjalet.
45-w580-h580

Har dere noen hyggelige planer for uken som kommer? Jeg vet ikke helt hvordan min uke kommer til å se ut, men i morgen skal iallefall jeg og baby prøve oss på mor- og babytrim her i Valdres :D Det gleder jeg meg til. Jeg tror det er veldig veldig lett trening, men jeg gjør det mest for det sosiale.

Ønsker dere en fin uke alle sammen.

 

8 Responses to “Raw sjokolade- og karamellkake, og treningsuken min”

 • Ingvild:

  åh, Sidikou Samuel er så skjønn <3 Dere er virkelig nydelig begge to. Høres ut som dere har hatt en fin søndag. Den kaken ser utrolig god ut! Frister veldig. Dagen min har gått til eksamenslesing og en joggetur på fjellet. Har eksamen på fredag, så neste uke kommer til å inneholde mye lesing, i tillegg til trening. Klarer ikke sitte stille for mye og det hjelper mye med trening på konsentrasjonen. Har ikke fått kommentert så mye i det siste på grunn av skolearbeid, men må jo ha noen avbrekk i lesingen og da blir det fort inn på bloggen din. Kan jo ikke gå glipp av noe ;) Ha en flott uke!

  • Ragnhild Nordrum:

   Du legger alltid igjen så utrolig koselige kommentarer Ingvild! Tusen takk!!
   Lykke til med eksamen, det kommer helt sikkert til å gå kjempefint!! :D Det er så godt å trene hvis man holder på med noe som krever mye av hodet. Det gir liksom så ordentlig godt avbrekk.Lykke til på fredag :)
   Klem

 • Nam, karamellkake er så digg :D Elsker den komboen du hadde i. Jeg synes du er velsig flink til å trene jeg :D Det er jo ikke så vits i å sammenligne deg med andre, men ved at du deler, så kan du jo itilegg inspirere mange! Ha en fin uke begge to, og lykke til på babytrim!

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er jeg selvsagt enig i- det er aldri vits i å sammenligne seg med andre. Man må bare gjøre det som passer for en selv og som man liker :)
   Takk, baby-trimmen var koselig. Langt fra noe jeg vil kalle en skikkelig treningsøkt :P Men veldig koselig å møte så søte mødre og babyer. Tror nok jeg skal prøve å gå dit fast.
   God kveld!

 • gatur, is that walking? if so, wow, you walk a lot. I like all the yoga as well. The coming week? Well we have another two concerts to go to this week, we went a little overboard when buying tickets I think. That cake sounds really good! Have a fabulous week!

  • Ragnhild Nordrum:

   I almost never go to concerts, but its actually so much fun! I hope youll enjoy your week.
   Yes, its walking :) I love to walk, but I miss to run too! Hopefully Ill start sometime soon :)

 • Åh den tårtan ser inte dålig ut! MMM. Klart alla pappor ska firas OCH Sidikou Samuel såklart :) Du är så flink du. Massa träning! Snart ska vi också ut på en promenad. Suttit inne hela dagen lång och jobbat. Så börjar bli dags att röra lite på sig ;) Önskar dig en mysig afton!

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk og takk :) Du gjør meg alltid så glad med de fine kommentarene dine<3
   Så deilig å komme seg ut på tur! Det er så synd at kveldene er så korte nå og at det blir så fort mørk, ellers skulle jeg gjerne gått turer senere på kvelden også.
   God uke og god klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031