Sunn nytelse: (nesten)raw hasselnøttsjokolade til helgen

Hei dere, og god fredagskveld. Jeg håper dere har hatt en fin uke og er klare for helgen. Her er det helg hele uken, men vi er klare likevel ;) I dag har vi vært ute og gått to turer, og ellers bare vært inne og kost oss. Og jeg har selvsagt fylt opp sjokoladelageret, for det får aldri gå tomt.
20131018_142208-w580-h580
I dag ble det deilige mørke sjokoladebiter med smak av hasselnøtt. Jeg tilsetter nesten alltid litt rått cashewsmør i sjokoladen min- det påvirker ikke smaken så mye, men gir så utrolig god konsistens. Vil jeg derimot ha litt nøttesmak, bruker jeg et nøttesmør av ristede nøtter, I dag brukte jeg hasselnøttsmør, som gir nydelig smak til disse mørke bitene.
hasseln-w580-h580
Smelt kakaosmøret over vannbad. Rør inn resten av ingrediensene, og smak deg frem med både lønnesirup og råkakao. Hell sjokoladen i former og sett de i kjøleskapet til de er harde,

Jeg håper dere får en fin helg alle sammen, Og husk at om det blir stille her inne en dag eller to innimellom, kan dere alltid følge meg på instagram (ragnhildnordrum)- der blir det nemlig aldri stille :) God helg.

8 Responses to “Sunn nytelse: (nesten)raw hasselnøttsjokolade til helgen”

 • Ida:

  Sjokolade med hasselnøtter må være noe av det beste som er! Må virkelig få kjøpt inn litt ingredienser snart :-) God helg!

 • Har laget rått sjokoladepålegg selv som jeg skal servere på messe i morgen!
  God helg!

 • Åååh vad gott! Det är så svårt att få tag i nötsmör här eller det finns bara jordnötssmör och mandelsmör som är väldigt dyrt. Kanske beror på butikerna jag varit inne i men i Amsterdam fanns alla möjliga nötsmör. Dina chokladkreationer ser så goda ut i vanlig ordning. Vilken dröm med hasselnötssmör! Mmhmmm. Önskar dig en mysig lördag fining. Massa kramar!

  • Ragnhild Nordrum:

   Takk :D De er virkelig kjempegode!
   Nøttesmør er dyrt i NOrge også (selvsagt!). Men bestil på Iherb!! Kjempebillig, god kvalitet (økologisk + rått, feks merket Artisana), og billig frakt. Jeg er avhengig av den siden :)
   Så dere lagde slike sjokolade-buttercups i dag på IG, og ble så fristet og inspirert at jeg bare måtte lage det selv også :D
   God helg, klem<3

 • another winner! the combination of hazelnuts and chocolate makes me think of nutella, I would eat that with the spoonful as a kid, so I guess I would love these healthy bites as well

  • Ragnhild Nordrum:

   Ive actually never tasted Nutella (and I guess thats a good thing, it sounds too good ;)), but I do love the combination of hazelnuts + chocolate. I think you would love these :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031