Raw milkshake for sjokoholiks

God torsdag dere, har dere hatt en fin dag? Siden jeg snakket så varmt om karbohydrater i går (må bare understreke igjen om at da snakker jeg og frukt og grønnaker, og ikke sukker, brød og bearbeidet korn), tenkte jeg å snakke fint om fett i dag :) For selv om jeg for tiden spiser mer frukt enn jeg noen sinne har gjort, og mindre fett enn det jeg har gjort de siste årene, har fremdeles sunt fett en veldig viktig plass i kostholdet mitt. Ikke bare elsker jeg smaken fett gir maten, men sunt fett gir også bedre hud og hår, og er viktig for at kroppen og hjernen skal fungere. Jeg prøver så godt jeg kan å høre på kroppen, og det betyr at noen måltider blir helt fettfrie, mens andre inneholder mye fett- slik som denne deilige raw veganske sjokolademilkshaken jeg spiste istad.

milkshake-w580-h580Verdens beste milkshake er laget med hverken melk, is eller sukker, men av kremet avokado, frosne bananer og råkakao. Dette er en ordentlig næringsbombe, og den passer perfekt for sjokoholikere, som meg selv.

20131003_153946-w580-h580Blend alle ingrediensene sammen med litt vann til ønsket konsistens. Jeg bruker lite vann, siden jeg vil ha min supertykk. Også toppet jeg den med kakaonibs og gojibær med raw sjokolade. Oi oi oi <3

I dag har baby og jeg vært ute på tur i nydelig høstvær, og straks skal vi ut på tur igjen sammen med lillebror. Jeg har prøvd å få til en yogaøkt, men Sidikou Samuel har ikke vært intressert i å sove alene, så da har det heller blitt masse masse babykos. Yogaen får jeg ta i morgen. Eller i kveld.

Det var forresten så spennende å lese kommentarene og tankene deres på sist innlegg. Det er rart hvordan kropper reagerer så forskjellig, når vi egentlig er så like. Jeg tror det er viktig å kjenne på kroppen og virkelig tørre å stole på den, og ikke ta all informasjon for god fisk.

Ønsker dere en nydelig kveld videre, alle sammen.

 

8 Responses to “Raw milkshake for sjokoholiks”

 • Skrev nog världens längsta kommentar i ditt förra inlägg haha ;) Och ååååh vad gott detta ser ut! Varit sugen på det ett tag men inte fått mig att göra chokladmousse än, så tack för inspirationen! Åh ni är sååå söta och både du och världens finaste son <3 blev glömsk om jag fick med det i min förra kommentar eller om jag bara tänkte det hehe men hur länge har du ätit som du gjort fram tills nu på senaste då, dvs mestadels rått och mer fett etc? Du är en sådan inspiration!!!! Du ska bara veta. Tusen kramar!!!

  • Ragnhild Nordrum:

   TAKK!!! For alltid så koselige kommentarer. Jeg elsker nå de er lange jeg :D For da blir jeg jo liksom bedre kjent med dere.
   Skrev litt til dere i mailen jeg sendte dere på FB, men jeg har spist vegansk siden jeg var 18 (er 25 nå), og mer og mer raw de siste årene. De siste par årene har det blitt mer raw enn noe annet- nesten 100%, men med kokte/varme grønnsaker når jeg føler for det :) Og fett har jeg også spist mer og mer av med årene.
   Klem til dere begge, og gooood helg<3

 • Jeg er vel godt innenfor grensa for å være en sjokoholik! Milkshaken din er jo så god. Det er slik jeg lager sjokolademosen, og det er til å dø av! Nam :) Nå i helga har jeg ikke tatt med kakao, men jeg har laget ferdig rød og grønn pesto. Skal lage lasagne til familien. Er enig i at fett som i denne milkshaken er bra, men jeg får desverre i meg altfor mye. Det skal jeg bli flinkere til! Ha en fin helg :) <3

  • Ragnhild Nordrum:

   Det er lettå spise litt i overkant mye fett hvis man er glad i sjokolade og nøtter og slikt. Det er jo sunt, men jeg kjenner det kan bli litt vel mye i perioder. Jeg vil ikke han noen grense på hva og hvor mye jeg kan spise av det. Men det er uansett viktig å fylle opp med de friske sakene også :)
   Så hedig familien din er! Raw lasagne er jo så godt!!
   God helg<3

 • Oh, Ragnhild! Could you pleaseeee post the English recipe? I want my friend Becky to concoct this for us ASAP. Wowsa! Thank you so much for considering my request! I was able to translate banana, avocado, and salt. I think. ;)

  • Ragnhild Nordrum:

   Nicole, you are so sweet! Sure I can :) 2 small frozen bananas + 1/2 big or 1 small avocado + 1 tbs almondbutter or nutbutter + 2 big tbs raw cocoa + a small pinch sea salt + a bit of water.
   Enjoy ;) <3

 • Hanne:

  Nam, denne så herlig ut!! I dag må jeg lage en ny porsjon med sjokolade! Ble så inspirert av instagram bildet ditt <3 Håper du får en super helg :)

  • Ragnhild Nordrum:

   Så bra du ble inspirert til litt sjokolade-laging :D Jeg bør ha nok for en stund nå iallefall ;) Kaken skal serveres til familien i dag og jeg gleeeder meg!
   God helg Hanne! Klem

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031