Nytt år og oppskrift på verdens beste sjokolademousse

God nytt år søtiser<3
Hadde dere en fin feiring i går?
Jeg hadde en koselig, og mildt sagt rolig, nyttårsfeiring. Merker det er stor forskjell på å bo i Oslo, og hjemme med mamma og pappa i Valdres. Jeg vet jeg kommer til å savne byen og vennene mine utrolig mye det neste halvåret. Men samtidig vet jeg at jeg har tatt det riktige valget, og at å flytte hjem for en kort periode er den eneste muligheten jeg har til å spare opp penger.

Uansett, mamma og pappa ville så gjerne at jeg skulle lage mat som vi alle kunne spise i gårkveld. Og det ville jeg selvsagt!

Maten ble kjempegod! Mamma og pappa ble faktisk overrasket over hvor godt de likte det :-) De spiste kalkun-rester ved siden av også da, noe jeg syntes var helt greit!

Jeg lagde ovnsstekte sjampinjoner med fyll (hakkede mandler og soppstilker, masse hvitløk og persille, havsalt, sort pepper og kokosolje), ovnsrista asparges, ruccola- og tomatsalat, og agurksalat med kremet nøttedressing.

Til dessert lagde jeg raw mini terter med karamellmousse.
Bunnen er malte mandler, bittelitt havsalt og nok kokosolje til det blir en paideig-aktig deig. Presset deigen ut i små silikonformer, og lot de stå i kjøleskapet en times tid. Da var de harde og jeg kunne bare poppe de ut og fylle de.

Som fyll lagde jeg Smooth Criminal Sjokolademousse, og bare byttet ut kakaoen med lucuma, slik at det ble karamellmousse.

Og dereee :-D Jeg kunne dele sjokolademousse-oppskriften likevel :-) Nadia fra Nature Insider sa oppskriften allerede lå på bloggen hennes, så da kunne jeg poste den også.

Dere bare måmåmå lage denne! Helt nydelig!
For å lage karamellmousse bytter du bare ut kakaoen med lik mengde lucuma.

Smooth Criminal Sjokolademousse<3

4 porsjoner

  • 1 kopp (2,5 dl) dadler, bløtlagt
  • 1/2 kopp av bløtleggingsvannet
  • 1/2 kopp mandelsmør (jeg brukte raw fra Artisana)
  • 1/2 kopp smeltet kokosolje
  • bittelitt fint havsalt
  • 4 toppede ss rå kakao

La dadlene ligge til bløte i ca en time. Hell av vannet, og ta vare på 1/2 kopp. Rens dadlene for skinn og stein, og legg de i en blender sammen med vannet. Blend i noen sekunder til alt er smooth.
I en bolle blander du dadlene med resten av ingrediensene, og setter den til avkjøling i 1 time eller frem til servering.
Ekstra godt med granateplekjerner til.

Nyt!

Ønsker dere alle et fantastisk godt nytt år. Masse lykke, hell og kjærlighet<3

 

19 Responses to “Nytt år og oppskrift på verdens beste sjokolademousse”

  • De tertene så dødsgode ut. Hadde meg en meget stille nyttårsaften selv.
    sv: hva bestillte du? :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk :) De ble veldig gode!!
      Bestilte det jeg som oftes gjør: Sjokoladeingredienser (cashewnøtt smør og mandelsmør fra Artisana, yacon osv..). Forbruksvarer, hihi ;)

  • Ida:

    Så søte foreldrene dine er :-) Og kanskje det blir litt fint etter hvert å bo et stille sted for en stund? Ro i sjelen liksom ;-) Fylte sjampignon høres forresten kjempegodt ut!

    Jeg har et forsett om å lage (og spise) mer rå mat, særlig oppskrifter jeg ikke har prøvd før, i år, så denne sjokolademoussen må jeg bare prøve snart :-D

    Godt nytt år <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, ja de er ganske søte :) av og til iallefall ;)
      Og ja, jeg elsker roen som er her. Spesielt på morgenen når jeg går tur i verdens fineste natur. Men det blir liksom litt ensomt også.. Men, jeg tror det blir bra når jeg begynner å jobbe!

      Så spennende at du skal begynne å spise mer rå mat! Det er jo så godt! Jeg elsker rå mat så lenge jeg ikke fokuserer på at jeg skal være all-raw. Spiser mest rå mat, men liker å kunne høre på kroppen og spise korn/bønner når den vil ha det :)

      Gleder meg til å se alt du lager!! Og lag sjokolademoussen, den er fantastisk :D

  • De tertene var übersøte! De skal jeg lage, når jeg er ferdig med candidakur. Tror jeg må lage meg en laang liste over alt som skal prøves når jeg er ferdig! Så gøy foreldrene dine likte maten, det er så morro når maten blir godkjent av “normale” mennesker:P
    Et litt sent GODT NYTT ÅR!

    • Ragnhild Nordrum:

      Hihi, ja de ble ganske skjønne :) Og veldig gode også!

      Det er så spennende du skal på candidakur! Gleder meg SÅ til å følge med på det fremover. Blir gøy å se hva slags mat du kan spise osv.. Lykke lykke til <3

  • Hege:

    mmmm!!! Digg mat.. elsker sopp :-D Så gøy at du fikk dele sjokolademoussen !!! Jeg må prøve å lage den en dag.

    • Ragnhild Nordrum:

      Me tooo :) Sopp er kjempegodt! Spesielt sammen med masse hvitløk og urter synes jeg :D

  • Ovnsstekte sjampinjoner er supernam og de tertene så gode ut også!=) Så bra at du kunne legge ut oppskriften, denne skal jeg prøve!;)

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg er også kjempeglad i ovnsstekte sopp :)
      Og prøv oppskriften, veeeet du ikke kommer til å angre ;)

  • AK:

    Digg sjokolademousse!! :D

  • Christian Ottesen:

    Dette så rett og slett fantastisk ut :)

  • […] fikk jeg en dag jeg satt og spiste Smooth Criminal sjokoaldemousse og raw sjokolade. Og for en kombinasjon det var! Herlighet! Det er det beste jeg har vært […]

  • Laget denne sjokolade moussen i dag til 17.mai! Å hjelpe meg så vanvittig god! Jeg måtte snike til meg litt i dag og spiste den sammen med jordbær! Namnamnam!!! Nå blir gjestene mine glad! :)))

  • SJOKOLADEMOUSSE! magisk sjokolademousse. jeg ble totalt forelsket på vegetarmessen i dag. kjøpte to og ba om oppskrift, og her er den. tror det jeg liker best med den er at den har skikkelig tykk og seig konsistens, i motsetning til standard luftig mousse.

    • Ragnhild Nordrum:

      Hurra, så koselig Kjersti!! Husker jo deg! Så ba du likte den så godt! Hvis du skal lage den selv, anbefalr jeg å bruke 4 SS istedenor 4 ts- det gjør jeg :)

  • […] laget deilig mokkamousse i dag, og denne må jeg bare få dele med dere. Dere husker kanskje den raw sjokolademoussen jeg har fortalt dere mange ganger før? Denne lagde jag på samme måte, men jeg tilsatte noen […]

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930