Snøball-lykter av gips + veganske Lussekatter

Luciadagen <3 Barna har feiret i barnehagen og på skolen, og jeg har hatt fri i dag, og kost meg med å skrive julekort, lang yoga, gåtur ute, og så har jeg lagd lyslykter av gips. Min kjære venninne Bente har nylig åpnet sin utrolig kreative og fine blogg og instagram-konto By You, og et av hennes innlegg inspirerte meg til å lage lyslykter av gips-papir. Hun brukte melkekartonger som form, men jeg ville prøve å lage noe som lignet snøballer, og brukte derfor ballonger. Jeg synes de ble så søte, de var kjempeenkle å lage.

Alt du trenger er gips-papir, som kan kjøpes på apoteket, og ballonger. Blås opp ballongene til ønsket størrelse- altså den størrelsen du vil at lyktene skal ha. Så klipper du opp gips-papiret i firkanter på ca. 5×5 cm. Vet gips-papirbitene med vann (én av gangen), og legg de på ballongen. De må overlappe hverandre så de holder sammen, men ikke legg for tykt lag gips heller, for lyset skal jo få skinne gjennom. Dekk ballongen så mye du selv ønsker, men ikke dekk helt rundt, for du må ha et sted å putte inni lyset. La gipsen tørke fullstendig, og sprekk så ballongen. Sett te-lys i lyktene <3

Lussekattene på bildet er Vegetarbloggen sine. Vi bakte en dobbel porsjon i helgen, som vi både serverte på play-date i går, barna hadde med seg noen i barnehagen og på skolen i dag, og resten ga vi til mine foreldre i ettermiddag. Jeg følger oppskriften, men bruker kokossukker, og så lar jeg alltid deigen heve ekstra, ekstra lenge.

Jeg håper dere har hatt en fin Luciadag <3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031