Enkel barnevennlig dessert: naturlig gele servert som appelsinbåter

Hei dere <3 For en uke! Jeg vet at det er mange av oss som har det ekstra travelt (og ekstra koselig, ikke minst) nå før jul. Jeg håper dere koser dere med alt sammen.

I går var vi på julegrøt hjemme hos min gode venninne og hennes barn. Mitt lille bidrag til kvelden var disse appelsinbåtene fylt med gelé. De er barnevennlige, enkle å lage, gode, og morsomme å servere. Jeg tenkte å tipse dere om hvordan de lages, og ikke minst hvor du kan kjøpe veganske, “ren” gelé.
Jeg elsker butikken Bee Organic. Jeg har bestilt litt julegodteri til barna der nå før jul, og med i bestillingen la jeg med noen poser gelé fra Just Wholefoods. Vi har smakt disse før, og vi liker de så godt! Og de er så kjekke å ha liggende, til gelé plutselig trengs.

For å lage appelsinbåter av geléen, trenger du 4-5 appelsiner per pose gele. Del appelsinene i to, og juice halvdelene. Skrap ut resten av fruktkjøttet og skyll skallet, slik at de er rene. For å støtte opp geléen mens den blir stiv, er det lurt å legge appelsinskallene i et muffinsform-stekebrett.
Tilbered gelèen slik det står på pakken, hell den over i appelsinene. Avkjøl gelèen til den er stiv, og skjær appelsinene i båter, og server.

Jeg håper dere har hatt en fin lørdag. Her har dagen gått til basseng og julegave-laging<3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031