Ventetid

Barna har fått søte sjokolade-kalendere fra Moo Free <3
Og jeg har fått fin te-kalender av en skjønn venninne <3
På kveldene leser de to eldste og jeg “Julemysteriet” (Jostein Gaarder), og andre julebøker vi har lånt på biblioteket. Det er en så fin måte å avslutte dagen på <3

Jeg fikk lyst til å dele noen bilder fra de aller første dagene i advent <3 Her går dagene så alt for fort for tiden. Vi er inne i en så fin tid. Ventetiden, ukene før jul, synes jeg er så utrolig fine. Barna og jeg pynter litt og litt til jul, ser julefilmer sammen, leser julebøker, og hører på julemusikk. Jeg er godt i gang med å skrive julekort- det er et stort, koselig prosjekt hvert år. Jeg mangler et par julegaver, men føler meg i rute.
Jeg er ikke glad i vinteren, men advent og jul er så fint. Jeg gjør det jeg kan for å beholde varmen i sjelen gjennom de mørke månedene. Å gå lange turer ute er terapi for kropp og sjel, og jeg er helt avhengig av å kjenne hver årstid på kroppen- selv om vinteren ofte er ubehagelig kald her. Yogamatten rulles ut hver dag- det er kjempeviktig for meg. Å beholde jevn og nær kontakt med venninner er også utrolig viktig for meg. Positive, lærerike podcaster gir meg så mye glede (for tiden har jeg dilla på Foreldrekoden). Og å fokusere på at selv om jeg ikke akkurat elsker hverken snøen eller kulden, ønsker jeg at barna skal glede seg over vinteren. Og da må jeg faktisk prøve å glede meg over den selv også. Føler jeg er på veien mot å like denne årstiden bedre. Og da er jeg på rett vei.
Jeg håper dere har fine advents-dager <3 Vi sees igjen veldig snart.

3 Responses to “Ventetid”

  • Synnøve:

    Først:Gratulerer med overstått Ragnhild!Tenkt så lenge på å skrive det til deg men har vært så masse som har skjedd her så hele høsten har vært et rush.Bursdagen din så VELDIG fredelig og koselig ut,alt godt ønskes deg for det neste året!Og så:For et fantastisk koselig innlegg!!!!Du greier virkelig å leve i desember om du skjønner hva jeg mener..!Selv føler jeg ofte etter julen at jeg ønsker å være mer tilstede i adventstiden,fylle dagene mer med juleforberedelser,men mørketid er virkelig en tid med mindre overskudd og «driv» her i gården i alle fall!Ble så inspirert av inlegget om julepynt/adventstradisjoner-del gjerne flere sånne!!

    Kanskje kan du engang dele litt om hvordan du organiserer laging av julematen så det ikke blir for travelt?Eller fortelle om du har faste julemattradisjoner som plantespiser?Har du endret noe da du fikk barn f.eks.?
    Jeg synes det kan være svært utfordrende som familiens ene veganer å prioritere seg selv når ingen andre er interessert.Julen er faktisk en litt stusselig tid her pga.maten,synes ikke det er noe lett å orke å lage staselig julemat bare til seg selv,og noe i meg «savner»(i mangel av bedre ord uten at det er aktuelt å gå tilbake/leve som junkfood veganer)elementer av det jeg vokste opp med.Dette ble mange «ønsker» om innlegg.Du får se på det som at det du skriver er VELDIG inspirerende og til glede og ikke føle plikt!!!Det er uansett så koselig å få se hvordan den lille familien din!!!TAKK for at du deler Ragnhild!!!

    • Ragnhild Nordrum:

      åhh du Synnøve <3 TUSEN TAKK for så koselig kommentar <3
      Jeg følger så mange av tankene dine! kanskje jeg skriver et innlegg om hvordan vi løser julen! Godt forslag! Ellers kan jeg si kort at jeg stresser minst mulig med det. Passer på at vi har mat barna liker (soyapølser, ertestuing, poteter selvsagt, osv), og for min del elsker jeg deilig tilbehør mest. Varme rotgrønnsaker, poteter, rosenkål-retter, sopp/soppstuing osv.. I år tror jeg vi kommer til å ha en "blanding-middag". Jeg lager nok vegansk til alle som vil ha, men det står også animalsk julemat på bordet. Vi feirer med mamma og pappa, søsken og onkel. Barna og jeg spiser bare det veganske, og så får andre spise det de vil :)
      Jeg har tenkt å sende deg et julekort<3 Kan du sende meg adressen din på mail? ragnhildnordrum@hotmail.com
      Stor klem til deg

  • Den sjokolade-kalendere fra Moo Free har jeg også (#aldrivoksen) – den er sååå god og sååå koselige tegninger!:D<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031