Jeg spiser som PRANAVA-Jartrud for en dag

Hei dere. Long time, no see! Min stakkars Mac trengte en tur til reperasjon, og i dag fikk jeg endelig hente den igjen. Nesten to uker har gått siden sist innlegg, og det har vært et par travle, veldig fine uker. Tiden har gått til innredning av lekerom (det blir så koselig!), jobb, lange og korte turer i den nydelige høsten, yoga, playdates med barnas venner, syke barn, og alt som ellers hører med. Jeg håper alt er bra med dere også <3

I dag starter jeg en ny serie som jeg har tenkt på lenge. JEG SPISER SOM *** FOR EN DAG. Det er et hav av fine blogger, kokebøker, Instagram-profiler og You Tube-kanaler, som daglig inspirer meg til å spise et nærende, variert, fargesprakende vegansk kosthold. Jeg har alltid vært veganer fordi det føles etisk riktig for meg. Men at det er den vakreste, deiligste maten som finnes, er et stort pluss. Plante-mat er virkelig det beste.

Jeg ønsker å vise frem mine favoritt-inspirasjonskilder til dere. Og jeg håper denne serien vil gjøre nettopp det. Én dag dedikerer jeg til hver av mine favoritter, og den dagen lager jeg kun oppskrifter fra denne personen. For min del betyr det at jeg får prøvd fler av oppskriftene jeg har notert meg at jeg få laget en vakker dag. Og for dere betyr det kanskje at dere får en ny fin inspirasjonskilde, eller at dere blir inspirert til å prøve dere på en av oppskriftene jeg presenterer.

I dag har jeg fulgt oppskriftene til Jartrud fra bloggen Pranava <3 Flere av dere kjenner helt sikkert denne fine bloggen, med vakre bilder, og enkle, rene, kjernesunne oppskriften. Jeg er så heldig å ha få blitt litt kjent med Jartrud. En så vakker sjel, med et stort hjerte, både for medmennesker, jorden og god mat <3

DETTE SPISTE JEG I DAG

FROKOST: SELLERI-JUICE
Jartrud har skrevet et fint innlegg om helsefordelene med å drikke sellerijuice HER. Selleri-juice er ganske sterke saker, og jeg bruker alltid ganske lang til å drikke det. Jeg drakk ca en halv liter i løpet av morgentimene.

Utpå formiddagen drikker jeg alltid en stor kopp te, og koser meg med noen knekk mørk sjokolade.
LUNSJ: FLUFFY SJOKOLADEMOUSSE
Nydelig sjokolademousse basert på avokado, og søtet med dadler og lønnesirup. Jeg toppet den med frosne bringebær, og spiste også norske epler på siden.
MIDDAG: KÅL-WRAPS MED PESTO OG KOKOSMELK-OST
Jeg fulgte Jartruds oppskrift på grønnkål-pesto, men brukte persille istedenfor grønnkål. Nydelig. Jeg brukte store kålblader som lefse, smurte på pestoen, og fylte med skiver av kokos-osten, agurk og purre.
DESSERT: SJOKOLADE-COOKIES
Disse sjokolade-cookiesene ble helt så gode, og alle sammen forsvant da jeg satt frem brettet til barna og meg i ettermiddag.

Gjennom dagen har jeg også spist flere norske epler (de er så gode!), gulrøtter, bananer, og et par kopper te og noen biter mørk sjokolade har jeg også spist.

Jeg håper dere besøker bloggen til Jartrud og prøver dere på noen av hennes fristende oppskrifter. Jeg har laget flere gjennom årene. Denne vestafrikanske peanøtt-suppen er en middagsfavoritt, og disse blåbærmuffinsene har jeg bakt flere ganger.

Med det ønsker jeg dere en fin kveld, og en god helg.

6 Responses to “Jeg spiser som PRANAVA-Jartrud for en dag”

  • Synnøve:

    Dette var en genial serie Ragnhild!!!!TAKK for at du gjør jobben «for oss»!Ble veldig inspirert(som alltid!),kål-wrapen så nydelig ut!
    Men du skal jammen få skryt for dine egne oppskrifter også!Jeg laget lasagnene din av kokebanan/plantain-tror det er noe av det beste jeg har smakt på lenge!!!Men så er jo jeg så glad i banan at jeg tilsetter det i middags retter av typen indiske gryter o.l🙈🙈🙈Og den gulrot kaken du laget på kurset i fjor høst var nyydelig!!!Fortsatt takknemlig for den🙌🏻🙌🏻Så kjekt å følge hverdagen din,det har gjort meg selv mer glad og takknemlig for hverdagen-og det er de det er mest av💛

    • Ragnhild Nordrum:

      Åå du fine Synnøve <3 Tusen takk for så utrolig koselig kommentar! Det betyr så mye. SÅ koselig at du liker plantain-lasagnen å godt! Den er det så lenge siden jeg har laget, og den fikk jeg utrolig lyst på slev nå.
      Alt godt til deg, skjønne menneske <3 Klem

  • Åh, for en herlig blogginnlegg-serie!!:D Det ser virkelig ut som du spiste massevis av herlig mat denne dagen, spesielt kål-wrapsene så gode ut! Gleder meg allerede til neste blogginnlegg i serien!:D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      SÅ koselig at du liker serien <3 Jeg håper jeg får delt mange inspirererende mat-mennesker til dere <3
      Takk for fine ord :*

  • Hanne:

    Kjempe fin serie! Takk for inspirasjon til andre blogger også :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031