Fantastisk J O R D B Æ R-I S K R E M (raw+vegan)

A M A Z I N G raw og vegan jordbær-iskrem, som passer perfekt sammen med et stykke mørk, seig kladdkake. OMG, dette er så godt!
6jan196-2Mamma og pappa kom på lunsj hos oss i går, og etter maten (som var hjemmelaget tomatsuppe med bokhvete-krutonger) serverte jeg resten av kladdkaken sammen med denne fantastiske iskremen. Alle elsket det, og det er jeg sikker på at dere også vil gjøre ♥
6jan192-2Isen er veldig god ved siden av mørk sjokoladekake, men den er også kjempegod for seg selv ♥

Du trenger:

-5 dl frosne jordbær
-200 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-5 ss lønnesirup
-2 ss sitronsaft
-liten klype fint havsalt
-1 ts vaniljefrø
-1 dl smeltet kokosolje
-vann eller mandelmelk til passe konsistens, start med 2-3 dl

Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend sammen alle ingrediensene til du har en tykk, helt jevn og klump-fri “fløte”. Juster med vann/mandelmelk. Konsistensen skal være som tykk yoghurt. Hell “fløten” i en form og frys i minst 5-6 timer, eller mer. Hvis isen står lenger i fryseren, er det lust å ta isen ut av fryseren minst 20 minutter før servering.
6jan193-2
Jeg håper dere prøver dere på disse to oppskriftene, jeg er sikker på at dere vil elske de.

Vi har hatt en veldig fin helg, bilder kommer i morgen. Jeg håper din helg har vært god, også ♥ God søndag kveld til dere alle sammen.

4 Responses to “Fantastisk J O R D B Æ R-I S K R E M (raw+vegan)”

  • Hanne:

    Takk for spennende oppskrift! Jeg har kun prøvd bananis tidligere, som er vegansk, men denne så jo både god og enkel ut å lage. Vi skal ha treårsdag om noen helger, så nå leter jeg etter den perfekte desserten. Tror dog det blir en raw food kake! Håper du har hatt en fin helg. Endelig er jeg tilbake i gode yoga rutiner. Takk for yoga inspirasjonen <3

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for koselig kommentar <3 Jeg lager av og til bananis til frokost til barna :) Men jeg synes slik cashew-basert is som dette er enda mer "ekte" og godt som dessert. Også supergodt som fyll i en raw is-kake feks.
      Så stas med 3-årsdag <3 Gratulerer! klem

  • Åh, iskrem!<3 Iskrem er min absolutt favorittgodis – jeg ELSKER det!:D<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031