Raw R I S O T T O (grønnsak-basert, uten ris)

Hei hei ♥ Hverdagen er til bake, og jeg starter den med en fri-dag ♥ Og det er virkelig det jeg trenger etter påsken. Jeg har gått en lang tur, sovet i godt over en time på sofaen, og nå skal gulv vaskes og yoga trenes, før barnehage-dagen er over.

I helgen lagde jeg raw “risotto”, og her skal dere få oppskriften. “Ris” av blomkål er så utrolig godt, og kan brukes som base i så mange spennende retter. Jeg tilsatte cashew-krem og stekt brokkoli og purre, du kan også bruke asparges, paprika og sopp for eksempel. Jeg liker varmebehandlede elementer i raw retter, men hvis du ønsker å holde det helt rått, kan du basere “massere” brokkoli og purre godt med litt olje og havsalt.
2april3-2Til 2:

-1 blomkål
-4-6 gode ss cashew-krem
-1/4 brokkoli
-1/4 purre
-1-2 ts olivenolje

Cashew-krem:

-100 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 fedd hvitløk
-saft fra 1/4-1/2 sitron
-havsalt og sort pepper
-vann

Start med å lage cashew-kremen. Skyll de bløtlagte nøttene godt i rent vann. Blend de så sammen med hvitløk, saft fra sitron, og ca 1 dl vann. Juster med vann (resultater skal være rømme-aktig), og smak til med havsalt og pepper.
Bruk et rivjern og riv blomkål til “ris”. Bland inn 4-6 gode skjeer cashew-krem. Resten av kremen oppbevares i kjøelskapet, og kan brukes som dressing eller som fløte i supper. 
Skjær opp brokkoli og purre, og stek det i 1-2 ts olje til de er møre. Avkjøl, og bland det inn i blomkål-risen. Server ♥

Som jeg nevnte før påske venter snart en give away her inni. Jeg håpet jeg skulle få det til på påskeaften, men pakken jeg venter har ikke kommet enda. Så fort den er i hus, skal jeg dele det med dere ♥ Jeg håper dere får en fin tirsdag.

2 Responses to “Raw R I S O T T O (grønnsak-basert, uten ris)”

  • Mmmmm herlig! :D Jeg også postet risotto oppskrift i dag… ha! Great minds think alike ;)
    Håper du har en fantastisk tid resten av uken :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Din så veldig god ut! Jeg laget “vanlig” risotto (altså, med ris og varm :) ), til barna samme dag som jeg laget denne til meg. De likte det kjempegodt.
      Jeg er stadig vekk innom bloggen din, og har prøvd å kommentere, men de går aldri gjennom :( Så irriterende altså!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031