Til barna: rosa super-melk (vegan)

Hjemme hos oss er barna for tiden helt opphengt i Charlie og Lola som de ser på NRK Super. Og i nesten hver episode drikker Charlie og Lola “rosa melk”. Mine små lopper har vært veldig opptatt av denne rosa melken, og jeg så muligheten til å servere de voksende kroppene noe ekstra næringsrikt og ekstra godt.
21mars4-2S og S har drukket dette hver eneste dag i nesten en uke nå, og elsker det. Derfor deler jeg oppskriften med dere, og håper dere lager det til deres små (eller dere selv- dette er godt!) ♥

For å lage denne melken, lager jeg først melk av cashewnøtter og hampfrø. Så blender jeg inn resten av ingrediensene, siler melken, og til slutt blender jeg inn isbiter (ikke nødvendig, men gjør melken milkshake-aktig). Legg nøtter og hampfrø til bløte på kvelden, så har du alt klart til å lage en deilig styrkedrikk på morgenen.

Til mine to bruker jeg:

-3/4 dl rå cashewnøtter
-1/2 dl hampfrø
-3 dl vann
-1 ts vaniljefrø
-1,5 dl tørka eller frosne jordbær (opptint)
-2-3 ts lønnesirup
-1 ss cashewsmør (det rå fra Artisana er best)
-mini klype fint havsalt
-en neve isbiter

Legg cashewnøtter og hampfrø i hver sin skål, og dekk med vann. La det stå over natten, eller i 8-12 timer. Hell av vannet og skyll nøtter og frø godt. Blend nøtter og frø med 3 dl vann. Hell melken gjennom en nøttemelkpose (eller bruk en sil). Klem godt, så det bare blir tørr pulp igjen i pose. Blend melken sammen med vanilje, jordbær, lønnesirup, cashewsmør og havsalt. Sil igjen, bare for å sile ut frø fra bærene (du kan selvsagt droppe dette). Blend til slutt inn isbitene og server.
21mars-2

Har dere en fin onsdag? Her startet dagen med en avslappende morgen med barna, det er så godt de dagene vi ikke må haste oss ut av døren. Datter hadde 2-årskontroll hos helsesøster, og det var så fint å få formiddagen sammen med henne alene. Hun vokser og utvikler seg så fint, og sjarmerer alle hun møter i senk ♥ Nå er begge to i barnehagen igjen, og jeg har jobb frem til i ettermiddag.

Ønsker dere en god dag videre.

2 Responses to “Til barna: rosa super-melk (vegan)”

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031