Raw karamell-kake med sjokolade

Etter at jeg startet som butikksjef på helsekostbutikken jeg jobber på, har vi startet å selge raw kaker og sjokolader som jeg lager hver uke. Utrolig nok har salget gått veldig bra, så vi kommer til å fortsette med det fremover. Bor du i Valdres, eller kjører gjennom, må du gjerne komme innom en tur :)
26jan-2Denne uken laget jeg en raw karamell-kake med sjokolade, og den ble så god at jeg synes jeg må dele oppskriften med dere også. Kaken består av en mild, smør-aktig bunn, cashew-karamell i midten, og mørk sjokolade på toppen.
26jan4-210-12 stykker:

Bunn:

-200 gram rå cashewnøtter
-3o gram kokosrasp
-1-3 ss lønnesirup (alt etter hvor søt du vil ha den)
-1/2 ts vaniljefrø
-2-3 ss myk kokosolje
-noen gode dryss fint havsalt

Cashew-karamell:

-3 ss smeltet kakaosmør
-4 godt toppede ss cashewsmør
-3-5 ss lønnesirup (alt etter hvor søtt du ønsker det)
-1 ts vaniljefrø
-noen gode dryss finthavsalt

-hakkede cashewnøtter, rå eller ristet

Sjokolade:

-kakaosmør, ca 70 gram
-kakaomasse, ca 70 gram
-cashewsmør, ca 2-3 ss
-lønnesirup, ca 3-5 ss
-vaniljefrø
-ev kakaopulver
eller
bruk kjøpt sjokolade og smelt det over vannbad med litt kokosolje eller kakaosmør.

Start med å lage bunnen. Finmal nøtter og kokos til et fint mel. Tilsett resten av ingrediensene, og bruk hendene til å blande det sammen til en paideig-aktig deig. Press deigen med på et brett med bakepapir.
Lag karamellen ved å røre alle ingrediensene sammen. Smak deg frem med søtt og salt. Smør karamellen over bunnen, og dryss over hakkede nøtter. Sett brettet i fryseren til kaken er kald. Skjær kaken opp i passe store biter.
Lag sjokolade ved å smelte kakaosmør og kakaomasse over vannbad. Rør inn cashewsmør, lønnesirup og vanilje. Smak og juster, tilsett mer kakaopulver hvis du ønsker det. Som du ser er sjokoladeoppskriften veldig upresis, og du må smake deg frem til en god balanse selv :)
Hell sjokoladen over kakestykkene og sett kaken tilbake i fryseren. Oppbevar i kjøleskap frem til servering.
26jan2-2
Jeg håper dere har hatt en fin fredag. Selv har jeg hatt koselig besøk av en venninne og babyen hennes på jobb, og nå gleder jeg meg til fri og helg. Det skal bli så godt. God helg til dere.

4 Responses to “Raw karamell-kake med sjokolade”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728