Syke barn, potet-trykk, golden milk, og markering mot nedslaktingen av ulvene

Hei hei dere. Jeg sitter omtrent fastlåst på sofaen denne uken, med to små barn som begge er syke og varme, og som bare vil ha nærkontakt og kos. Nå er begge på vei til å sovne, og jeg gleder meg til å få laget meg middag, trene og rydde opp.
18jan2-2
Vi kom oss opp fra sofaen tidligere i dag, barna fikk lage bilder med potet-trykk (kom på at jeg gjorde det da jeg var liten, og det var jo så gøy), og så lagde jeg varm kakao til barna og golden milk til meg selv. Det har ikke vært så lett å få i de mat de siste dagene, men heldigvis har de drukket godt med både vann og kokosvann og fersk juice og kakao (kokt med fet kokosmelk), så de har i det minste dekket væske-behovet og fått i seg litt gode næringsstoffer på kjøpet. Jeg tenker å lage gulrotsuppe med ingefær til oss i morgen, og håper de klarer å få i seg det også.
18jan3-2Golden milk, en kopp

-2,5 dl kokosmel (fullfet, på boks)
-1 ts gurkemeie
-1-2 ts råkakao
-1/2 ts kanel
-1/2 ts vaniljefrø
-0-2 ts kokossukker

Rør ingrediensene sammen i en liten kjele. Gi det hele et raskt oppkok, og server.

ulvmarkering-2

For litt siden ble jeg spurt av NOAH om jeg kunne skrive litt om markeringen mot ulvejakten som pågår, som arrangeres førstkommende lørdag. Jeg regner med at alle har fått med seg den grusomme nedslaktingen av norsk ulv som foregår akkurat nå. Jeg blir både flau over Norge, og utrolig sint og lei meg, når jeg tenker på at dette får skje. Jeg kan ikke forstå at Norge kan tillate dette.

Ulvene trenger all den hjelpen de kan få, og på lørdag (20.januar) markeres altså motstanden mot jakten foran Stortinget. Markeringen starter 13.30. Ble med ♥ Les mer på facebook-gruppen HER.

God kveld til dere ♥ Jeg skal komme meg tidlig til sengs, jeg regner med at dette blir en ganske urolig natt.

6 Responses to “Syke barn, potet-trykk, golden milk, og markering mot nedslaktingen av ulvene”

 • God kveld!

  Som du har stått på og sørget for at barna har det så godt som de bare kan sykdommen på tross! Koselig med potet trykk da :D Kreative ting kan ofte distrahere dem fra og føle seg helt elendig :) Også er det gøyt og se hvilke kreative saker de lager til slutt! <3

  Jeg tror jeg har smakt noe lignende golden milk før, tror det var en vegansk turmeric iced latte, veldig merkelig :P Sikkert bedre med kokosmelk, da jeg tror de hadde brukt mandel- eller cashew melk :P

  Håper du fikk litt Ragnhild-tid i dag også!
  Været er jo ikke akkurat noe og skryte av heller. Men søsteren min og jeg gikk lang tur i dag, og jeg fikk spilt badminton :D

  Skjønner ikke at folk kan jakte på ulv altså – de er så majestetiske, og jeg føler meg ydmyk for at de bor i Norge, det er jo så stilig! Alle disse som sier at ulver ødeleggerer bare tull. Det er bondegårder som ikke har skikkelige inngjerdinger. Og når et dyr er utrydningstruet så skal jo alt som gjøres kan for at populasjonen går opp.
  Disse er fantastiske dyr som fortjener en plass i vårt økosystem, og ikke minst trenger naturen en nettopp naturlig balanse!

  Håper du har en god natt frøken :) x

 • Nina:

  Fortsatt god bedring. Potettrykk må jeg huske på igjen, prøvde når minsten var mini, men sikkert mer gøy nå :D

 • Golden milk er deilig! Jeg ble forresten nylig spurt av en butikkansatt om jeg visste hva grunnen var til at det plutselig var blitt så fart på salget av fersk gurkemeie. Jeg tippet det var på grunn av golden milk :-) God bedring til de syke!

  • Ragnhild Nordrum:

   Golden milk er jo så godt <3
   God uke til deg Jartrud! Vi bakte blåbærmuffinsene dine i helgen <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728