Til barna: pasta-grateng med gresskar-cashew”ostesaus” og karamellisert løk

Jeg er stadig på jakt etter nye retter barna liker godt. Jeg vil ikke kalle barna mine kresne- de spiser mye “rart”, og har et veldig sunt kosthold med mye grønnsaker, frukt, nøtter, frø, belgfrukter og korn. Men! De er ikke alltid like glade i smake ny mat. Og jeg synes det er så forferdelig kjedelig å lage den samme maten igjen og igjen- både for meg og for dem. Dessuten må det gjerne flere smaker til før man faktisk liker noe, så det gjelder å servere barna mye forskjellig og ikke bare det de liker best. Jeg prøver å ha noen dager i uken hvor jeg serverer mat barna liker godt-godt (hello nori-ruller, spagetti med grønnsakssaus, og stekte poteter med dip!), mens de andre dagene lager jeg mat de er mindre komfortable med. Dette har fungert fint hos oss, og etter endel forsøk har barna blitt glad i ting som chia-pudding (det spiser vi som regel til frokost noen ganger i uken), og tykke grønnsakssupper med bokhvete-krutonger.

I dag laget jeg en pasta-grateng med gresskar-cashew”ostesaus” og karamellisert løk til barna ♥ Energirikt, næringsrikt, og varmende på en iskald vinterdag ♥

21nov2-2

Til en form, på størrelse med den på bilde, trenger du:

-150 gram pasta, jeg brukte økologisk spelt-pastaskruer

-1 stor løk
-3 fedd hvitløk
-1 ss olivenolje
-litt havsalt

-2,5 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-juice fra 1 sitron
-2 ss olivenolje
-1,5 ts havsalt
-1-2 ts røkt paprika
-3 dl kokt og most gresskar, eller gresskar-pure kjøpt på boks

-1 dl valnøtter
-1 dl rå cashewnøtter
-3 ss næringsgjær
-1 ts timian
-1/2 ts havsalt
-2 ss olivneolje

Kok pastaen etter anvisning på pakken, hell av vannet og avkjøl.
Skjær løken i tynne halvmåner. Varm opp 1 ss olje, og legg i løken. Skru ned varmen, og la løken steke ved ganske lav varme i en god stund, 15-25 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og litt havsalt.
Lag gresskar-“ostesausen”. Hell av vannet fra nøttene og skyll de godt. Bruke en blender eller stavmikser, og lag en “ostesaus” av nøttene, sitronjuice, olivenolje, havsalt, røkt paprika og gresskar. Blend til du har en glatt, ganske tykk saus.
Lag toppingen. Grovmal valnøtter og cashewnøtter til små smuler. Bland inn næringsgjær, timian, havsalt og olivenolje.
Bland pastaen med løken og “ostesausen”. Hell pastaen i en ildfast form smurt med litt olje. Dryss over toppingen. Stek ved 190 grader i ca 30 minutter, og server.

21nov-2

God kveld til dere.

One Response to “Til barna: pasta-grateng med gresskar-cashew”ostesaus” og karamellisert løk”

  • Takk, Ragnhild – den ostesausen var et veldig godt tips! Jeg har hatt et grønt gresskar liggende en stund, nå blir det ostesaus her, også :-)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728