Sommerfrisk raw Tabbouleh

HEI dere, og god mandag <3 Sist uke var en utrolig travel uke. Dagene løp virkelig fra meg. I går, søndag, dunket hodet fra morgen til kveld- jeg var helt utslitt etter uken. Men i dag våkent jeg sånn passe uthvilt, og ved godt mot :) Dette blir en fin uke! I dag har solen varmet så deilig, og i mens S og S var i barnehagen og skolen, gikk minstemann og jeg lang, lang tur, vasket huset, og laget deilig middag. I dag spiste vi Tabbouleh-salat- raw vegan style. Dette er en av mine favorittretter, jeg spiser mye av den gjennom sommeren. Jeg droppet tomater i dag, for jeg vil ikke kjøpe de på butikken, nå som de hjemmedyrkede er rett rundt hjørnet. Men jeg anbefaler å tilsette et par-tre tomater til oppskriften under.

RAW TABBOULEH
2-4 porsjoner
-1 blomkål
-1 agurk
-2 store never persille
-6-8 mynte-blader
-syltet rødløk (se under oppskriften)
-2-3 store ss tahini
-saft fra 1/2 sitron
-havsalt og pepper
-oliven
Bruk et rivjern og riv blomkålen til “ris”. Finhakk agurk, persille og mynte. Bland. Tilsett tahini og  sitronsaft og vend det inn. Smak til med havsalt og pepper. Topp med syltet rødløk, server.
SYLTET RØDLØK: jeg følger DENNE oppskriften når jeg laget syltet rødløk. Jeg bruker eplesider-eddik, rårørsukker, og havsalt, og følger fremgangsmåten.

Jeg absolutt elsker denne retten! Men det er ikke barnas favoritt. Så middagen besto også av ovnsstekte poteter med persille, avokado-dip, og lettkokt blomkål- da var alle fornøyde :)
Nå skal dagen avsluttes her. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken <3

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30