Mandagsmiddag; varm taco-grønnkål-salat, og raw Matcha-is

Hei fine, hvordan har dere det? Jeg føler timene og dagene og ukene går så utrolig fort for tiden. Jeg minner meg selv på å nyte øyeblikkene hele tiden. Spesielt på dager jeg kan bli overveldet og stresset over den evige klesvasken, all matlaging, søl på gulvet og oppvask, tidlige morgner, natteamming og sene kvelder. For jeg elsker jo dette. Denne fantastiske tiden med den fineste lille trekløveren som finnes. Og klesvasken forsvinner ikke, litt søl på gulvet er ikke verdens undergang, og jeg overlever underskudd på søvn i noen år. Så jeg puster, gråter litt av og til, og samler alt det fine i hjertet.

I kveld deler jeg ukens første middag med dere. Ved kjøkkenbordet samlet vi oss rundt en stor panne varm taco-grønnkål-salat, servert sammen med hakket agurk, rødløk og ovnsstekte poteter. Helt nydelig! Alle her elsker stekt grønnkål, så det er en grønnsak jeg prøver å bruke mye. Taco”kjøttdeigen” laget jeg av blomkål, gulrøtter og valnøtter, sammen med krydder. Det er så godt, og det beste kjøttdeig-alternativet som finnes. Til dessert spiste vi raw Matcha-is. Kremet og god cashew-basert vaniljeis med en mild smak av Matcha. Så godt. Under finner dere oppskriftene <3

VARM TACO-GRØNNKÅL-SALAT
“Kjøttdeig”

-1/2 stor blomkål
-2 store gulrøtter
-2 fedd hvitløk
-4 dl valnøtter
-1 ss kokosolje
-2 ss tacokrydder (jeg anbefaler en ren krydderblanding, jeg bruker Urtekram)
-1 ts fint havsalt
-et par press lime
Salaten
-8-10 store grønnkålblader
-1-2 ts kokosolje
-litt fint havsalt
-avokado
-agurk
-rødløk
Hakk blomkål, gulrøtter, hvitløk og valnøtter i food processoren. Du skal ha en grov “deig”, ikke for most og fin, så ikke kjør det for lenge. Hvis du ikke har en food prosessor, kan du grovraspe blomkål og gulrøtter, finhakke hvitløk og grovhakke valnøtter. Varm oljen i en jernpanne og ha i deigen. Stek det først ved medium varme til grønnsakene er myke. Ha i tacokrydder og havsalt, og stek videre. Øk temperaturen litt, slik at deigen får litt mer farge. Press over litt lime. Ta deigen ut av pannen mens du steker grønnkålen.
Varm litt kokosoljen i pannen ved medium/høy temperatur. Rens grønnkålen for harde stilker og riv bladene i passe biter. Ha grønnkålen i pannen og fres de i 3-5 minutter, til de faller sammen. Dryss over litt havsalt.
Server: la grønnkålen ligge i pannen, ha her “kjøttdeigen”, og topp med avokado, agurk, og rødløk.

RAW MATCHA-IS
-150 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-2 dl kokosmelk
-2 dl vann
-1 dl agavesirup
-1/4 ts fint havsalt
-1 ts vaniljefrø
-1/2 ts Matcha-pulver
Skyll de bløtlagte nøttene i rent vann. Blend alle ingrediensene god sammen, med en stavmikser eller i blenderen. Hell “fløten” i en passe stor boks, og sett det i fryseren i noen timer til isen er fast. Blir isen stående i fryseren over lang tid, er det lurt å ta den ut 15-20 minutter før servering, slik at den blir myk og fin igjen. Server og nyt <3

Med det ønsker jeg dere en god ny uke. Her er nettopp ukens første yogaøkt gjort (veldig kort, og veldig myk- slik måtte det bli i dag), og nå skal jeg gjøre klar matbokser og sekker før morgendagen. God kveld videre til dere.

Comments are closed.

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30