Babka med sjokolade (vegan)

Hei fine. I kveld deler jeg oppskriften jeg fulgte når jeg bakte Babka til søndagens frokost. Servert sammen med ferskpresset oransje og grønn juice, frisk frukt, te og mørk sjokolade, ble det en liten fest på morgenkvisten rundt bordet her hjemme <3

Den siste tiden har oppskrifter og bilder av Babka (som så utrolig skjønt betyr` bestemor´ på polsk) dukket opp over alt i mine sosiale medier. Da min tidligere yogainstruktør (verdens beste!) postet et bilde av Babkaen de hadde bakt hjemme hos henne, bestemte jeg meg for å prøve meg på det, jeg også. Jeg søkte litt rundt for å finne en vegansk oppskrift, og baserte meg på DENNE oppskriften når jeg bakte. Jeg endret på et par småting (blant annet reduserte jeg gjær-mengden og økte hevetiden), og resultatet ble et utrolig luftig, fint Babka-brød <3 Dere kan bake det penere, uten en ettåring hengende på armen ;)

BABKA MED SJOKOLADE
Deig

-8,5-10 dl fint mel (siktet hvete eller spelt, jeg anbefaler økologisk)
-1 ts tørrgjær (jeg anbefaler Rapunzel)
-1 ts fint havsalt
-3,5 dl mandelmelk eller annen plantemelk
-0,6 dl kokossukker vcfdcx
Fyll
-0,7 dl myk kokosolje
-0,6 dl kokossukker
-0,6 dl rårørsukker
-2 ss kakao (jeg brukte råkakao, men “vanlig” kan like godt brukes)
-75 gram hakket mørk sjokolade (jeg brukte øko 85%)
Til pensling
-2 ss rårørsukker
-2 ss vann
Lag deigen minst 12 timer i forveien. Jeg laget den i går ettermiddag, og bakte den ut i dag tidlig. Bland alle ingrediensene (start med 8,5 dl mel), til du har en fast, men myk og fin deig. Spe på med mel til du har passe mye. Elt deigen godt, i minst 5 minutter. Dekk til bakebollen, og la deigen heve i minst 12 timer.
Kjevl ut deigen til et rektangel. Langsiden skal være like lang som brødformen du bruker til å steke Babkaen i. Smør den myke kokosoljen utover deigen. Bland kokossukker, rårørsukker og kakao, og dryss dette jevn utover kokosoljen. Fordel hakket sjokolade over. Rull deigen tett sammen (på samme måte som du ville rullet hvis du skulle laget kanelsnurrer).
Nå skal du skjære rullen i to lange deler. Flett så disse to delene sammen til et brød. “Dytt” det litt sammen, slik at det får plass i brødformer. Jeg dekte brødformen med bakepapir.
Stek Babkaen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Noen minutter før brødet er ferdig, varm 2 ss rårørsukker og 2 ss vann mer medium varme, til sukkeret løser seg opp.
Ta brødet ut av ovnen, og pensle med sukker-vannet. Avkjøl brødet en stund før du skjærer i det.
Server og nyt.

Jeg håper dere har hatt en fin søndag. I går var jeg helt utslitt og trodde jeg faktisk kom til å bli syk, men i dag har jeg følt meg uthvilt og alt har vært fint. Vi har gått en lang tur i deilig vårvær, hatt besøk av min søster, kost oss ute og inne, og gjort oss klare for den nye uken.

Jeg håper den nye uken blir god, for oss alle. Vi sees igjen senere <3

2 Responses to “Babka med sjokolade (vegan)”

  • Jeg så du postet denne på Instagram og den så bare så gøy og ikke minst fin ut!:D Jeg har aldri verken hørt eller sett dette før, men kan tenke meg den er skikkelig god og så deilig med masse sjokolade inni!:D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Takk for alltid fine ord Silje <3 Kanskje dette hadde vært noe å prøve for deg og K <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
September 2024
M T W T F S S
« Aug    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30