Hverdagsmiddag: brokkolisuppe med raw karri”rømme”

God ny uke ♥ Denne uken har jeg gledet meg så til, for om bare to dager reiser vi til Sandefjord for å besøke nære og kjære. Før den tid er det to hverdager som jeg håper blir både effektive og fine, og i morgen er det foreldremøte i barnehagen.
27august18-2Hverdag betyr enkle, raske, men fremdeles gode og sunne middager. Vi spiser hjemmelagde supper i alle fall et par dager i uken her i huset. Først og fremst fordi det er så godt, men også fordi det er en fin måte å få i barna en god dose grønnsaker. I dag ble det brokkolisuppe med raw karri”rømme”. Tommel opp fra oss alle tre! (Karri”rømmen” er en av mine all-time favoritt dressinger, og jeg bruker den på alt- lag den du også ♥)
28august182-2Nok til en stor og to små:

-1 brokkoli
-2-3 store fedd hvitløk
-1 ss kokosolje
-havsalt
-vann
-3-4 ss karri”rømme”

Rens brokkolien og skjær den i buketter og stilken i biter. Legg det i en kjele med hakket hvitløk og kokosolje. Varm opp og fres det i noen minutter. Hell over nok vann til å dekke brokkolien, kok opp, og la det så småkoke i 20-25 minutter, til brokkolien er helt mør. Tilsett noen spiseskjeer av karri”rømmen”, og blend det hele sammen med en stavmikser. Smak til med havsalt. 

Karri”rømme”:

-2 dl rå cashewnøtter, bløtlagt i minst 4 timer
-1 toppet ss karri (jeg bruker en økologisk mild karri)
-2-3 ss presset sitronsaft
-3/4 ts havsalt
-2 ts lønnesirup
-1 dl vann

Hell av bløtevannet til nøttene, skyll de godt i rent vann. Blend alle ingrediensene godt sammen til en kremet dressing. Oppbevar i kjøleskapet.
28august184-2
Det blir mer enn nok av “rømmen” og jeg synes det er godt å toppe tallerkenen med en ekstra klatt. Og resten holder seg i kjøleskapet i noen dager, og er perfekt som dressing til salater og raw pasta. Barna spiste suppen toppet med linser. Sunt, godt, næringsrikt, og super-comfy på friske, kalde høst-kvelder.

Jeg håper dere går en nydelig uke i møte ♥

2 Responses to “Hverdagsmiddag: brokkolisuppe med raw karri”rømme””

  • Nom nom nom, dette hørtes godt ut! Jeg kan tenke meg det er digg å blande inn litt karri-rømmme, det gir nok en veldig god smak på en allerede deilig suppe!:D<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, den er såå god! Lager en stor porsjon med rømmen og bruker den til alt :P I dag blir det agurknudler med karri-rømme, nam <3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031