Supporterfrue misliker mine barns matpakker

I dag tidlig våknet jeg opp til en melding fra ei venninne med teksten “Les denne! Er det noe du har skrevet som hun bruker som eksempel?”, og en link til det siste innlegget på bloggen til Supporterfrue. Jeg rakk bare så vidt å lese raskt over innlegget før jeg kjørte barna i barnehagen, men forsto raskt at det var meg. Line Victoria og jeg har vært medlem i samme matpakke-gruppe på facebook- en ispirasjonsgruppe for foreldre som liker å se andres matpakker, rett og slett. Jeg har over det siste året vært ganske aktiv, og synes det er kjempegøy å dele hva jeg sender med i barnas veganske matbokser. Og jeg har fått veldig mye god, og noe ikke så god, respons.

Innlegget til Supporterfrue kan du lese HER.
matpakke28august181-2Bokhvetenudler med sesamfrø og sesamolje, rå grønnsaker, tørket mango, grønnkålchips og kiwi. 

Etter at jeg kom hjem fra barnehagen har det vært mange hete diskusjoner, i mange kommentarfelt og i flere grupper. Jeg er faktisk ganske sjokkert over hvor provosert noen blir over at noen velger annerledes. Jeg må si at jeg ikke tar meg nær av det, og verken blir lei meg eller sint. Jeg står støtt i mine meninger, både når det gjelder mat til de aller kjæreste vi har (barna ♥), veganisme og etikk.
matpakke6august2-3Hjemmebakt brytebrød med spelt.

Og så må jeg bare takke ALLE som har tatt kontakt i dag, både på facebook og mail og instagram, med støttende, gode ord og oppmuntringer ♥ Det har virkelig vært overveldende. 

Jeg har ikke tenkt å kommentere alt i Line Victorias innlegg, men noen ting kjenner jeg at jeg vil si. For det første har hun lempet meg inn i gruppen mammaer som skjærer brødskiver i stjerner og hjerter, og som sender med matpakker som ligner mer enn leketøysbutikk enn en matpakke. Det har jeg aldri gjort. Jeg kan gjerne tegne og skrive en lapp til barna. Men selve maten er bare mat. Jeg vil at det skal se fristende ut, men legger ikke akkurat sjelen min i at det skal se ut som et kunstverk.

For det andre; at hun ikke vet hva fermenter bokhvetebrød eller grønnkålchips er, betyr vel ikke at ikke mine små skal få spise det.. Jeg sender med mat som barna mine liker, de har jo spist denne type mat siden de var bittesmå. Dette er normal mat i vårt hus. Barna mine spiser to eller tre måltider i barnehagen hver dag, og jeg ønsker at det skal være sunn, fristende mat, som gir de energi gjennom dagen. Jeg klarer bare ikke å se problemet.
matpakke28august18-2-2Bokhvetegrød kokt med kokosmelk, grønnkålchips, tørket mango og kiwi.

Noe som alltid trekkes frem når noen foreldre velger annen mat til barna sine, er at liksom vi føler oss som bedre foreldre fordi vi gir sunn mat til barna vår. Og dette gjør meg så sint. Aldri har jeg møtt en mamma som tror hun er bedre enn noen andre fordi hun velger sunnere matvarer ovenfor usunne. Ja, vi føler og tror at vi tar rett valg med tanke på barnas fysiske og psykiske helse, og med tanke på miljø og etikk. But thats it! Jeg har høye krav til meg som mor, og vurderer meg selv opp og ned hver eneste dag. Og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har tenkt på hva barna har spist den dagen, når jeg dømmer meg selv som “god” eller “dårlig”. Heller ikke dømmer jeg de som sender med brødskiver med leverpostei som “dårlige” foreldre. Jeg har mange venninner med barn, som jeg ser opp til og søker råd hos. Fordi de er gode foreldre som jeg beundrer! Alle sammen spiser annerledes enn oss. Jeg ser likevel på de som fantastiske foreldre og mennesker. Selvfølgelig!
matpakke4juli2-3Veldig enkelt noen dager; havregryn med plantemelk, grønnsaker, tørket frukt og smoothie. 

Det er mye mer jeg kunne kommentert, men det siste jeg vil prate om er det hun skriver (og som veldig mange har kommentert i diverse forum) at ved å sende med barna annerledes mat, skaper man skiller, misunnelse, og mobbing. UENIG! Jeg tror virkelig, virkelig at noe av det viktigste vi som foreldre kan gjøre for å forebygge nettopp dette, er å hylle alle våre ulikheter. Jeg tror at jo mer vi eksponeres for ulikheter, jo mer rause og åpne blir vi. Bare vi vokse går foran som gode forbilder. Dette gjelder ikke bare mat, men alt. Barna våre kommer til å møte så mange forskjellige mennesker, ulike kulturer, hudfarger og religioner, mennesker som må bruke regulering eller briller, eller som har mistet et ben. Og de ønsker jeg at barna mine skal møte med respekt. Akkurat som jeg forventer at andre møter meg og min familie og vår livsstil med respekt.
matpakke29juni2-3Hjemmebakte potetlomper, grønnkålchips og kålrot, frukt og litt raw sjokolade. 

Jeg håper jeg ikke virker krass eller bitter i dette innlegget. Det er jeg ikke. Men skjer noe i meg når jeg lese alle disse voksne menneskenes tanker og holdninger til alt som ikke er likt som i deres egen verden. Det handler om å se bjelken i sitt eget øye, fremfor å lete etter flisen i andres ♥

Hva tenker dere? Jeg vil gjerne høre ♥ Og god kveld til dere, alle sammen ♥

10 Responses to “Supporterfrue misliker mine barns matpakker”

  • Mistet faktisk all respekt for Line Victoria etter det innlegget .
    Jeg syns det er veldig positivt at folk har forskjellige matpakker ! Hvorfor tror så mange at kneip med leverpostei eller ost er den mest normale maten ? Egentlig er den mest normale maten den man lager fra bunn så hva er liksom gale med å få litt inspirasjon fra andre? Nå trakk hun faktisk ut et dårlig eksempel på det at noen har ulik matpakker når hun forteller om en gutt i klassen som hadde oboypulver med , hun har jo aldri opplevd selv hvordan det er å ha en i klassen med grønnkålchips eller focaccia med aioli. Hun vêt helt sikkert ikke hva dette er engang . Uansett . Mine barn spiser ikke skiver i det hele tatt . Uansett hvilket pålegg . De liker heller ikke yoghurt eller posesmoothie . Så dagen starter med et typisk koldtbord-fat med eggerøre , litt osteskiver , melon og til lunsj får de hjemmelaget havregrøt med kokosmelk . Skal vi bli mobbet av den grunn så vet eg ikke hva jeg gjør . De må jo få mat de liker . Skiver og yoghurt er ikke sunt i mine øyne , syns enkelte burde tart seg en bolle og googlet litt om denne maten før de går til angrep .

  • Kjersti:

    Ja men klart man noen ganger kan være mussunderlig på andre foreldre som faktisk setter av litt tid til å gjøre seg litt mer flid med matpakka, men det et jo bare å sparke seg selv i ræva! Jeg er litt midt i mellom.liker å sende med litt frukt og grønt og at ungen min skal få lyst til å spise lunsjen sin, og ellers så er det mye brødskiver. Men ja jeg kan forstå at noen blirmissunderlige på andre barn! Når jeg jobbet i bhg var det en gutt som hver dag ble sendt med akkurat de samme brødskivene med deg samme pålegget, aldri noe frukt eller annet overhode og det må være litt trist når mange andre har med litt ekstra. Men det skal jo ikke stoppe andre forde! Men sjokolade, kjeks eller “dessert” ting syntes jeg personlig at man kan droppe å sende med i bhg! Og de lappene dine er jo så søte, bare synd jeg er elendig til å tegne 🤣

  • Minna:

    Du e bäst <3

  • Kjære Rgnhild! Du er så klok og sterk og trygg og reflektert! Så beundringsverdig du takler dette, selv om det stormer litt rundt deg! Du går foran som et godt ekesmpel, til beste for så mangt og mye, inkludert dine egne barn, og langsomt vil verden komme etter <3 Stor klem! <3

  • alexandra:

    <3 <3 <3 <3

  • Pia:

    Hei Ragnhild!

    Hvordan mennesker reagerer på situasjoner reflekterer i mine øyne deres forhold til seg selv og ikke situasjonen som trigget dem. Det er lett å finne ting å “skylde” på utenfor oss i stedet for ta en titt på hvorfor man reagerer som man gjør, for det er jo det de fleste av oss har laert å gjøre. Vi handler jo alle ut ifra bevisstheten vår i dette øyeblikket, og satt i et slikt perspektiv er det jo i bunn og grunn helt uskyldig <3

    Jeg beundrer hvordan du står opp for deg selv og dine valg her i livet og deler med verden på sosiale medier. Du er en pionér som baner vei for en ny, bevisst livsstil og for dette vil jeg takke deg. Fra meg selv, men også på vegne av oss alle. Om vi ikke kan ser det klart enda, tjener det oss alle når mennesker handler fra hjertet med en utvidet bevissthet og sprer mer kjaerlighet på kloden. Uansett om det er i form av en kjaerlig klem eller en naeringsrik matpakke. <3

    Takk for oppskrifer, bilder, fortellinger fra ditt liv og inspirerende bilder! Keep it going! Jeg synes du er fantastisk!

  • Hei! ❤️
    Jeg syns overhodet ikke at du virker krass eller bitter, tvert imot! Du formulerer deg bra som alltid, og det du sa om at vi må feire forskjeller er jeg helt enig med deg om! Når jeg gikk på skole på 90-tallet var alt veldig firkantet (særlig matpakker), og til tider var det mye trangsynthet… vi har kommet så langt med tanke på kosthold over de siste par ti-årene og jeg syns det er så kjekt!

    Beødskiver er ikke “usunn” lunsj, men og tilsette frukt og grønt er jo bare sunt og litt mer fargerikt. Og med tanke på skolemelk syns jeg det burde være plantemelk som alternativ- ikke bare med tanke på veganske, eller plantebasert kosthold, men også de med laktoseinntoleranse. Jeg var det mest kresne barnet jeg vet om som liten, hadde jeg sett hva andre fikk på skolen som var annerledes, hadde jeg kanskje turt og prøve det hjemme til middagen… og likt det til og med!

    Det virker for meg som skive-foreldre bruker nostalgien i deres forsvar, men det kan holde neste generasjon tilbake om de ikke kan godta at andre barn kan få en annen niste sendt med seg!

    Hilsen en som ikke er kresen lengre, og som digger grønnkålchips og mandelmelk *stor klem*

  • Jeg kjenner jeg blir helt sjokkert over hva andre mennesker orker å legge seg bort i, som for eksempel sunn/god/estetisk vakker/etc matpakker foreldre sender med barna i barnehagen/på skolen! Det må virkelig bli hver enkelt foreldres personlige sak og har strengt tatt ingenting med noen andre å gjøre. Jeg synes ærlig talt det sier mer om personen som uttaler seg enn personen det eventuelt snakkes om.
    Jeg synes du gjør en helt strålende jobb, Ragnhild – stå på!<3

  • Sandra Stein Øksnes:

    Flott skrevet! Er jaggu forskjellig hva folk skal legge seg bort i! Jeg ble helt satt ut av innlegget til «supporterfrue».
    Synes rett og slett det var stygt av henne, og vil faktisk gå så langt som å kalle det mobbing. Dårlig forbilde!

  • katrine:

    Hei Ragnhild,

    Supert at dine barn får den maten de liker og de er vant med hjemmefra, jeg kan tenke meg at de er kjempe fornøyde med det. Mine barn får den maten de liker og som vi spiser her hjemme. (brødskiver, yogurt, fiskekaker, pølsebiter.. det vi har liggende, middagsrester). Håpløst at voksne damer kritisere deg for valg av mat til barna dine, syns også det er mobbing. Stå på videre. DU er den beste mammaen for dine barn!

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930