Vegansk Quiche med grønnsaker

God mandag, fine dere. Her har det vært en skikkelig gråværs-mandag. Og helt ærlig har det føltes som det har vært gråvær inni både kroppen og hodet mitt også. Nå blir det godt å finne sengen, og så vet jeg at i morgen kommer det en ny dag.

11sep3-2

I morgen skal jeg jobbe sent, og barna skal på besøk til mine foreldre frem til jeg er ferdig. Det betyr at de skal spise middag borte, og da sender jeg med mat for å gjøre det enkelt for alle. I kveld har jeg laget Quiche til de; middags-pai med spelt-bunn, fylt med grønnsaker og “omelett” laget av kikert-mel og cashew-fløte. Jeg tok nettopp paien ut av ovnen, og den lukter himmelsk, og ser så autentisk ut- akkurat slik jeg husker Quiche fra jeg var liten. Jeg håper den faller i smak ♥

11sep2-211sep-2

Mamma skal varme den opp til middagen i morgen, og serverer den sammen med salat og grønnsaker. 

Bunn:

-5 dl fint mel (jeg brukte økologisk spelt)
-1 1/2 ss rårørsukker
-1/2 ts fint havsalt
-1 3/4 dl rapskokos-smør
-2 ss olivenolje
-3 ss kaldt vann

La bunnen: Hell melet i en stor bolle, og tilsett resten av ingrediensene. Bruk en skje eller hendene til å jobbe det våte inn i det tørre. Ikke bland for mye, bare akkurat nok til å forme en fin pai-deig. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter. På denne tiden kan du lage fyllet.

Fyll:

-1 1/4 dl rå cashews, bløtlagt i 4 timer eller lenger
-3,5 – 4,5 dl vann
-2,5 dl kikertmel
-1 ss olivenolje
-fint havsalt
-sort pepper
-litt røkt paprika, kan sløyfes

-1/2 paprika, finhakket
-2-3 fedd hvitløk, finhakket
-3-4 store blader grønnkål, finstrimlet
-neve fersk persille, finhakket
-et par gressløk, finhakket
-1 ss kokosolje
-ferske tomater, i skiver
-noen drypp olivenolje

Skyll de bløtlagte cashewnøttene i rent vann. Blend cashewnøttene med 3,5 dl vann. Rør inn kikertmel, olivenolje, havsalt, pepper og ev røkt paprika. Tilsett litt mer vann hvis røren er tørr eller veldig tykk.

I en panne, smelt kokosoljen og tilsett paprika og hvitløk. Press i noen minutter. Tilsett grønnkål og fres videre. Tilsett til slutt persille og gressløk. Avkjøl. Rør den de avkjølte grønnsakene inn i kikertmel-røren.

Ta ut pai-deigen fra kjøleskapet og press den ut i en rund pai-form. Press deigen godt opp kantene. Fordel fyllet i pai-skallet. Legg over noen skiver tomat, og drypp til slutt over litt olivenolje. 

Stek paien ved 180 grader i ca 45 minutter. Server varm, avkjølt, eller oppbevar den kjølig frem til servering senere.

God uke til dere alle. Ta godt vare på dere selv ♥

2 Responses to “Vegansk Quiche med grønnsaker”

  • Quiche er kjempegodt, men jeg har faktisk aldri laget det selv, det må jeg kanskje gjøre! Denne ser og høres nydelig ut i hvertfall! Jeg håper dagen i dag blir en strålende dag for deg, Ragnhild!<3

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg har aldri laget vegansk quiche før, og har ikke laget “vanlig” på minst 10 år. Men det var veldig gøy. Resultatet ble så bra!

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031