Raw sjokoladekake med kaffe-glasur (too good!)

God morgen, dere ♥ Jeg sitter på gulvet på lekerommet og nyter barna som (for en gang skyld ;)) leker i ro og fred.

Har dere hatt en fin helg så langt? Her er det nydelig sommer-vær denne helgen, så jeg har prøvd å være ute med barna så mye som mulig. I går avsluttet vi dagen med å gå på en liten strand som er rett nedenfor leiligheten vår. Barna løp i vannet, og det var virkelig noen nydelige timer.

12august-2

I går laget jeg også en ny raw kake, som ble. så. god! Hjelpes, denne smaker så likt slik “kvikklunsj-kake” som jeg husker mamma laget da jeg var liten. Slik langpanne-sjokoladekake med glasur med litt kaffe i og kokos på toppen. I dag velger jeg gladelig vekk både mel og hvitt sukker (og melk og egg selvsagt), for det finnes jo så mange gode alternativer. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri savner noen matvarer. Vi er virkelig heldige som har muligheten til å velge, og muligheten til å få tak i det vi selv ønsker å spise.

Jeg laget denne kaken til Helsekosten på Fagernes, så det kunne gis ut som smaksprøver til kundene ♥

-250 gram rå cashewnøtter, malt (fint eller litt grovt)
-3/4 dl lønnesirup
-3/4 dl rå kakao
-1 ts vaniljefrø
-1/4 ts fint havsalt

-2-3 ss kaffe
-4 toppede ts myk kokosolje
-1-2 ss rått cashewsmør
-1/2-3/4 dl rå kakao
-1/2 dl lønnesirup (mer hvis du vil ha det søtere- smak deg frem)
-1/2 ts vaniljefrø
-klype fint havsalt

-kokos til pynt

Lag bunnen. Mal cashewnøttene til et fint eller mer grovt “mel”. Bland inn resten av ingrediensene, og press deigen ut på et brett dekt med bakepapir.
Lag glasuren ved å blande alle ingrediensene godt sammen, bruk gjerne en stavmikser. Smak deg frem med lønnesirup, kaffe og kakao. Smør glasuren på kaken, og dryss godt med kokos på toppen.
La kaken avkjøles i fryseren i 10 minutter eller mer slik at glasuren stivner. Skjær i små biter, og nyt ♥

12august2-2

God helg videre, kjære dere ♥

6 Responses to “Raw sjokoladekake med kaffe-glasur (too good!)”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031