Sunn påske: små sjokolade-kokos-reder med hvite sjokolade-egg

Med påsken i tankene, laget jeg disse søte små “redene med egg” til barna mine i dag ♥

20170405_162449-2

Jeg er faktisk ikke kjempeglad i slikt som dette; det blir for søtt, litt “for mye” på en måte. Jeg elsker å lage nye ting, prøve spennende oppskrifter og ideer. Men selv liker jeg det veldig enkelt egentlig. Sjokolade-elsker som jeg er, elsker jeg aller, aller høyest mørk sjokolade av god kvalitet og hjemmelaget raw sjokolade uten for mye dill-dall.

Heldigvis har jeg to små som liker det meste jeg putter i munnen deres, og disse “redene” ble meget populære- spesielt hos storebror som forstår konseptet “rede med egg” :) Resten har jeg lagt i fryseren, slik at de kan få det senere i påsken også.

20170405_162503-2-2

“Redene” er laget av sjokolade-kokosmakroner laget av kokos, lønnesirup og råkakao, og “eggene” er laget av macadamianøtter og kokos. Jeg stekte redene i ovnen, siden jeg er hos mamma og pappa uten dehydratoren min. Hvis du vil holde de raw, kan du dehydrere ” redene” i noen timer istedenfor å steke de.

ca 8 “reder med egg”

-1/2 kopp (2,5 dl) mykt, romtemp. kokossmør
-1/4 kopp lønnesirup/kokosnektar/agave
-1/4 ts Himalaya/havsalt
-1 ts ekte vanilje
-1 kopp kokosrasp
-2-3 ss råkakao

Pass på at kokossmøret er mykt, det vil si ikke hardt og ikke smeltet. Hvis du setter kokossmøret i et litt varmt rom (feks badet) vil det være mykt og godt. Rør sammen kokossmør, sirup, salt, vanilje, kakao og kokosrasp. Del i 8 like store deler, trill til store baller, og legg de på stekebrett med bakepapir. Press fingrene lett i midten, slik at du laget små “reder”. Stek de ved 150 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.

-35 gram macadamianøtter
-60 gram kokosrasp
-2 ss hakket kakaosmør, smeltet over vannbad
-1 ss agave
-1/4 ts vaniljefrø
-lite dryss havsalt

Bruk en stavmikser eller stek blender, og kjør nøtter og kokos til et litt grovt smør. Tilsett kakaosmør, agave, vanilje og salt, og blend videre. Sett det i kjøleskapet en times tid. Trill den kalde massen til små “egg”, og legg de i “redene”. Sett “redene” tilbake i kjøleskapet, og oppbevar de der frem til servering.

20170405_162433-2

Jeg håper alt er bra med dere. Vi har hatt en veldig fin dag, med mange timer ute i parken, et spennende møte, og så kom søsteren min hit på påskeferie nå i kveld. Vi snakkes igjen senere ♥

2 Responses to “Sunn påske: små sjokolade-kokos-reder med hvite sjokolade-egg”

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
January 2018
M T W T F S S
« Dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031