Raw Baklava med pistasj og sjokolade

Heisann, dere. Først av alt, er det noen som kan lese dette? Det siste døgnet har det vært problemer med bloggen, og jeg har fått flere mailer og meldinger om at dere ikke kommer inn. Det skal egentlig være greit nå, men har forstått på flere at dere fremdeles ikke kommer inn!? Gi meg gjerne tilbakemelding etter hvert.

I dag har jeg og barna en skikkelig kose-dag hjemme. Og så mye vi har fått gjort til nå, og dagen er enda ung. S og barna i barnehagen skal bake pepperkaker i desember, så jeg har laget deig som jeg skal sende med han. Den er vegansk, og så bittelitt sunnere enn ‘vanlige’. Og ut fra S sin reaksjon tror jeg vi kan si de ble bra. Han spiste masse deig og alle kakene vi prøve-stekte :)

Resized_20161130_085058-2

Etter lang og koselig frokost (med blandt annet de gode bitene dere ser her) gikk vi ut i byen, og opp til Preståsen. Der har vi vært siden i sommer, og det var så fint å utnytte det fine været i dag til å gå dit.

Resten av dagen skal vi kose oss ute og inne. Og dere skal få oppskriften på nydelige Baklava-biter med pistasj og sjokolade. De er så gode, hilsen meg og sønn :)

-3/4 kopp pistasjnøtter
-3/4 kopp kokos
-1/2 ts kanel
-1/2 ss presset sitron
-1/2-1 ts finrevet sitronskall
-2 ts kokossukker
-1 ss myk kokosolje

-120 gram cashewsmør

-60 gram mørk eller raw sjokolade

Finmal pistasjnøtter og kokos. Rør inn kanel, sitron, kokossukker og kokosolje. Press 2/3 av deigen ned i en liten form.

Smelt sjokolade og cashewsmør over vannbad. Hell over bunnen. Dryss over resten av pistasj-blandingen. Avkjøl og skjær opp i biter.

Resized_20161130_085112-2

Med det ønsker jeg dere en nydelig onsdag ♥

6 Responses to “Raw Baklava med pistasj og sjokolade”

  • Jeg kan lese det! Hihi:-)

  • Åååh har aldri sett baklava som er vegansk, så luddig :D Også så det helt fantastisk godt ut! Her ble detog bake cookies til kjæresten i dag, koselig :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Dette blir nok i tradisjonell baklava (slik jeg husker det), men de er SÅ gode med pistasj og kanel og alt, yum!!

  • Hei, tiden flyr, og jeg har gått glipp av flere av dine blogginnlegg – alltid noe spennende hos deg – enten å bli inspirert av “yoga everyday” eller diverse fristende og sunne oppskrifter! Jeg tviler ikke ett sekund på at dette er skikkelig gode kaker – er nok ikke bare du og sønn som synes det! Jeg skal lage dem, må bare skaffe rå pistasjnøtter først :-) For regner med at det er det du bruker? Og de er vel enklest å skaffe på nett?

    • Ragnhild Nordrum:

      Tusen takk for så koselige ord Jartrud <3
      Jeg har funnet rå pistasj enkelte steder, blandt annet på en økologisk gårds-butikk her i Sandefjord. De som kan bestilles fra økosjokolades hjemmeside er mine favoritter. Usikker på om de er rå, men de er ikke med salt iallefall :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930