Raw buttercups med pistasj

Halloween er ikke en høytid som appellerer mye til meg. Aldri har jeg feiret det, og ikke ser jeg på det som spesielt koselig heller. Jeg er nok litt gammeldags her, og tenker liksom at noen tradisjoner er morsommere å se fra utsiden, enn å ta de inn i Norge. Jeg synes Halloween på en måte ser så kult ut i USA, mens nå som det tar av her hjemme får jeg litt avsmak av det hele. Jeg virker sikkert super-kjip nå, haha :) Men jeg har ikke noe imot at folk feirer altså, men det er ikke noe jeg føler for å delta i seg.

Resized_20161018_161608

Derimot er jo alle høytider en mulighet til å prøve passende oppskrifter. Og siden jeg synes Halloween skriker USA, ville jeg dele noe som jeg ser på som skikkelig amerikansk. Og det ble buttercups!

Dere er sikkert kjent med buttercups. Sjokolade”kopper” fylt med peanøttsmør. Og de som er kjøpt vet jeg at er langt, langt fra sunne. Samtidig er de virkelig enkle å lage sunne selv. Lag skall av enten raw eller mørk sjokolade, og fyll de med nøttesmør etter smak. Her brukte jeg mørk sjokolade, smeltet den sammen med en knert cashewsmør, og fylte de med hjemmelaget pistasjsmør. Nydelig.

Resized_20161018_161625

Dette er knapt en oppskrift, men jeg deler den likevel- jeg håper det kan være til inspirasjon.

Jeg startet med å lage nøttesmør av 150 gram rå cashewnøtter, og ca 50-70 gram pistasjnøtter. Jeg bruker juicemaskinen min til å lage supersmooth nøttesmør. Så smeltet jeg 100 gram mørk 85% sjokolade sammen men 1 ts cashewsmør. Smør små konfektformer/mini-muffinsformer med sjokoladen. Fordel nøttesmør i de, og dekk med sjokolade. Jeg liker å strø litt havsalt på toppen. Sett formene i fryseren til sjokoladen er hard.

Du kan også smake til fyllet med noe søtt, vaniljefrø og havsalt. Personlig liker jeg de best så enkle som kun nøttesmør + sjokolade.

Resized_20161018_161634

Jeg håper du har hatt en fin tirsdag? Det har jeg! Lille sønn har vært litt småsyk de siste dagene, så i dag var han hjemme sammen med oss, og det var så koselig. Vi var noen timer i `åpen barnehage´, så en tur på kafe, og så en stund på biblioteket, før middag og boklesing her hjemme. Virkelig en super dag. Nå er jeg ferdig med alt jeg hadde som mål for dagen, så jeg legger meg med god samvittighet. Vi sees senere, god natt.

6 Responses to “Raw buttercups med pistasj”

  • Nina:

    Nam, de så veldig gode ut :D
    Her er minstemann nok syk han også for nesten ikke sovet i natt stakkars lille, men vi har kost oss og sett litt film og lest bøker :)
    Så håper jeg får sove litt på dagen sammen med mini i dag :D

    Ha en fin dag

    • Ragnhild Nordrum:

      Stakkars lille gutten din, håper han blir bra snart. Sønnen min er i storform igjen i dag (bortsett fra rennende neste, men slik er det jo nå på høsten), så han har vært i bhg igjen.
      Klem til deg

  • Så deilig oppskrift :) Buttercups smaker så godt,men det er lenge siden jeg har spist det da jeg aldri har prøvd å lage det selv. Enig med deg når det gjelder Halloween, har aldri feiret og får det liksom ikke helt til å bli noen greie når jeg ikke er vokst opp med det. Men jeg var i Las Vegas for noen år tilbake når det var pyntet til Halloween og da fikk jeg en helt annen stemning – det var så kult :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Det er så enkelt å lage, så det må du virkelig. Kan jo lages med alle typer nøttesmør og varieres i det uendelige :)

  • Mmmmmm så deilig! Buttercups er skikkelig digge da :D
    Er litt enig med du angående Halloween, og synes det er synd at det virker som det tar over Nyttårsbukk i Norge… Hvorfor ikke begge deler liksom?
    Er ikke så fan av “trick’ene” heller, men om barn syns det er gøyt og kle seg ut så kan man nå ha litt knask på lur, bare i tilfelle :) Ellers syns jeg Halloween passer bedre som en feiring for eldre barn/unge voksne. Halloween fester er som regel utrolig gøyt! :D x

    • Ragnhild Nordrum:

      Jaaa, julebukk/nyttårsbukk vil jeg gjerne at skal komme til meg iallefall :)
      Buttercups er så godt.
      God helg vider til deg<3

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930