Klassisk vanilje-is med sjokoladebiter (raw+vegan)

God mandagsformiddag. Eller vet dere, det har ikke vært en veldig god start på uken for min del. Barna har holdt meg våken hele (h.e.l.e) natten- når den ene har sovet, har den andre vært våken. Og klokken 4 (ja, 4..)skulle vist dagen starte for alvor. De var begge i supert humør, mens jeg var en slik pottesur mamma som jeg har mareritt om å være. Uff, som jeg skammer meg. Uansett, jeg sendte SOS til ei venninne tidlig-tidlig, og hun kom og henter lille sønn rett etter at hun hadde levert sine egne barn i barnehagen. Takknemlig ♥  Så nå er lille trollsønnen med henne, og koser seg vist skikkelig :D Jeg la meg og hvilte med lille datter, og nå, noen timer senere, føles alt bra igjen og jeg gleder meg bare til lille sønn kommer hjem igjen om bittelitt.

20160611_192757

Jeg vil dele enda en is-oppskrift som jeg laget nå i helgen. Dette er klassisk vanilje-is med sjokoladebiter. Akkurat som jeg husker fra jeg var liten, bare næringsrik, raw og vegansk.

-150 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i 4 timer
-1/2 dl + 1 ss kokossukker
-1 ts vaniljefrø
-liten klype havsalt
-2,5 dl mandelmelk eller vann
-ca 30 gram hakket sjokolade (mørk eller raw)

Hell bort bløtevannet fra nøttene, skyll de godt, og legg de i blenderen sammen med resten av ingrediensene, unntatt sjokoladebitene. Blend til en glatt, tykk fløte.
Hvis du har iskremmaskin, bruk den til innfrysning. Tilsett sjokoladebitene ved slutten av innfrysningen. 
Hvis du ikke har maskin, hell fløten i en boks og sett den i fryseren. Rør et par ganger i timen, da slipper du iskrystaller. Når isen har tyknet, rør inn sjokoladebitene.

Nå skal jeg bruke sjansen til å ordne litt småting, mens jeg for en gang skyld har muligheten. God ny uke til dere.

6 Responses to “Klassisk vanilje-is med sjokoladebiter (raw+vegan)”

  • Uff, bra du fikk sovet litt ekstra, godt og ha venner en kan støtte seg til, og ikke noe og skamme seg over :) Jeg fikk heller ikke sove godt igår natt faktisk. Klokken 3 på morgenen var jeg lys våken, selv om kjæresten sov dypt. Så langt i dag går det greit, men dagen er enda ung! Laget veganske brownies som dagen som jeg nevnte og de har masse fruktsukker fra dadlene som holder meg våken, hihi! I dag blir det og mekke italiensk til middag senere, men nå tar jeg det piano før avreise i morgen!
    Den vanilje isen din ser og høres helt himmelsk ut :D Null tull med denne, og heller ikke kompromiss, noe som er bra :) Håper du har en bedre uke videre :) x

    • Ragnhild Nordrum:

      Søvnløse netter er kjedelig altså! Selv satser jeg på en god natt i natt, jeg har allerede lagt meg :)
      God uke til deg også :*

  • Yumm, cashewis har jeg lenge drømt om å lage – har smakt den eksklusive og rådyre versjonen som er ferdiglaget, og dette var inspirasjonen jeg trengte for slik hjemmelaget is! Med sjokoladebiter, mmm… :-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Det er jo SÅ godt, og kjempeenkelt å lage. Håper din blir god <3

  • Nå har jeg endelig fått lagt ismaskinen i frysen…snart klar til bruk. Pleier å lage uten, men det er jo veldig enkelt å bruke den da. I dag laget jeg nicecream, men tipper jeg skal teste cashew i morgen, blir mye is om dagen :) :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930