(no chicks) Chicken Nuggets (raw vegan)

Jeg. Er. Så. Trøtt. Og jeg skal faktisk straks legge meg. Etter noen dager hvor jeg har fått gjort mye, har jeg hatt en dag hvor jeg egentlig bare har hatt lyst til å ligge på sofaen- men det går selvsagt ikke med en liten apekatt som både er oppe og nede samtidig :) Heldigvis kommer alltid energien tilbake etter en slik dag, så jeg gleder meg bare til i morgen.

Men som jeg lovet i går, skulle dere få en veldig god oppskrift i dag. Dette er raw og veganske kylling-nuggets, laget helt uten fine, små kyllinger (selvsagt), men likevel fulle av smak, fulle av næring, og med kjempegod konsistens. Og de er laget av bare tre ingredienser! Med andre ord, har du er en dehydrator er disse superenkel å lage.

2016-02-17 18.38.06

Hvis du ikke har en dehydrator kan du alltids prøve å lage de i ovnene, men jeg har ikke prøvd det med denne oppskriften.

Selve nuggetsene er laget av blomkål, tørket mango (!), og krydderet som gjør dette til kylling; “Poultry Seasoning“. Dette er en økologisk urteblanding som består av bland annet salvie og timian og mye annet godt. Dette krydderet får du billig hos Iherb.

Til servering anbefaler jeg absolutt en mild dip (jeg laget min av bløtlagte cashewnøtter, sitron, havsalt, pepper, hvitløk og litt vann), og noe friskt og crunchy. Jeg synes hjertesalat er perfekt. Jeg bruker de som små wraps og fyller de med nuggets og drypper på dip.

2016-02-17 18.37.25

Du trenger:

-1 blomkålhode
-2 dl tørket mango, bløtlagt i 20 minutter
-1 toppet ss Poultry Seasoning 
-ev noen dryss havsalt

Del blomkålhodet i passe munnfuller, husk at de krymper litt under tørkingen. Hell bort bløtleggingsvannet fra mangoen, og blend de til en glatt saus. Jeg måtte tilsette noen ss vann for å få stavmikseren til å kjøre. Bland inn krydderet og ev litt salt. Fordel på et dehydratorbrett, og tørk ved 38-40 grader i 8-10 timer. 
Server gjerne varme rett fra dehydratoren, men en dip og noe friskt og crunchy.

Jeg håper du prøver deg på disse. Og gi meg gjerne tilbakemelding hvis du lager oppskriftene mine, det er så gøy å høre hvordan de faller i smak. I det siste har jeg fått så mange fine mailer fra dere som har heftet mitt og som har laget oppskriftene fra det. Tusen takk, det betyr så mye for meg. Ser spesielt at oppskriften på sjokolademousse-sandwichene (i heftet) er meget godt likt. Og det forstår jeg godt, de er nemlig mine favoritter også ;)

God kveld til dere.

11 Responses to “(no chicks) Chicken Nuggets (raw vegan)”

  • Mmmm, nesten som den oppskriften i boken din! Herlig :D x

  • Lilly:

    Gleder meg til å prøve denne! Takk for oppskrift:)
    Forresten; noen i “Veganere i Norge”-gruppen på fb spurte om tips til vegansk barnemat, så jeg linket henne bloggen din. Håper det er i orden? :)

    • Ragnhild Nordrum:

      Så koselig Lilly!
      Og selvsagt, bare kjempehyggelig at du delte linken i den gruppen. Er faktisk ikke medlem selv, det er jo så mange vegan-grupper at jeg mister litt oversikt over alle :) skal melde meg inn nå :)
      God helg!

  • Spennende, nå er tørket mango kjøpt inn, så nå skal jeg prøve disse i helga. Blir stekeovnen på meg da…

    • Ragnhild Nordrum:

      Kult!! Du må si fra hva du synes, og hvordan de blir i ovnen! Elsker dette krydderet- det gjorde hele retten :)

  • Dette så veldig spennende ut! Nå spør jeg sikkert dumt, men dypper du blomkålbitene i marinaden før de tørkes? Fikk veldig lyst på 1. dehydrator og 2. å lage disse :-D

  • Elise:

    Hei! Lurer på hvilken dehydrator du bruker? :-) Vil i tillegg si at du har en utrolig inspirerende og fin blogg! Så mange gode oppskrifter! :-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Åh så koselig!! TAKK <3
      Jeg husker aldri hva merket heter, men jeg kjøpte den hos Funky Fresh Food :)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
April 2024
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930