Varmende blomkålsuppe (raw eller kokt)

Som jeg lovet, her kommer en middagsoppskrift til dere ♥

20151221_161019

Denne varmende, nærende suppen spiste jeg til middag i dag, og jeg har spist den flere ganger over de siste par ukene. Den er utrolig god på smak, mektig og mettende, og gir en så god varm følelse i kroppen. Det er en ny favoritt.

Blomkålsuppen har en unik smak fra dehydreringen/ovnsstekingen, og sammen med karri er den helt perfekt. Den er kremet med cashewnøtter, og kan lages så tykk eller så tynn du selv ønsker. Selv liker jeg den ganske tykk. Det går også ann å lage “blomkål-mos” (som et smakfult anternativ til potetmos) ved å redusere kraftig på vannmengden.

20151221_102329

Jeg har både laget den raw og den varme varianten av denne suppen, og liker faktisk begge like godt. Planlegger jeg på forhånd, lager jeg den raw. Får jeg lyst på den uten å ha planlagt, lager jeg den varm. Fordelen med å lage den varm, er at det er lettere å få suppen helt glatt, mens den har en tendens til å bli litt mer chuncky når den er raw.

Til 2 store porsjoner:

-1 stort blomkålhode
-1 ss kokosolje

-1,5 dl rå cashewnøtter
-6-8 dl vann
-2 ts karri eller indisk krydderblanding
-noen skiver fersk gurkemeie eller 1/2 ts tørket
-noen dryss havsalt

Raw: Fordel blomkålen i små buketter og vend de i kokosolje. Dehydrer ved 40 grader i 6-8 timer, til de er møre.
Bløtlegg cashewnøtter i vann i minst 4 timer. Hell bort vannet og skyll nøttene godt. Blend nøtter med vann, krydder, gurkemeie og salt. Tilsett blomkål, og blend videre til du har en kremet suppe. Smak til, og tilsett mer vann ved behov. Server.

Kokt: Fordel blomkålen i små buketter og vend de i kokosolje. Ovnsstek ved 180 grader til de er gyldene og møre. Kok opp vannet sammen med krydder, gurkemeie og blomkålen, og kok i ca 5-10 minutter. Hell suppen i blenderen med bløtlagte og skylte nøtter og blend godt til du har en jevn suppe. Smak til med salt og server varm.

20151221_102334

Da tar jeg kvelden. Håper dere har hatt en fin start på uken, alle sammen.

10 Responses to “Varmende blomkålsuppe (raw eller kokt)”

  • Blomkålsuppe er faktisk noe av det beste jeg vet :-) Denne oppskriften var annerledes fra den jeh vanligvis bruker. Man blir fort litt vanedyr, men hadde vært gøy å prøve noe nytt :-)

    Ønsker deg og dine en fin julefeiring, Ragnhild :-)

    • Ragnhild Nordrum:

      Ja, det er jo så godt. Og blomkål er så annvennelig. I går hadde vi blomkålmos, og i dag har jeg laget en kremet blomkålsaus til å ha over squash”pasta”.
      God jul videre :)

  • Martine:

    Så spennende oppskrift! Supper ser kjempegod ut :D NAM! God førjulstid videre <3 Nattaklem fra Martine

  • Deilig. Blomkålsuppe er godt :) Vi pleier å i litt kokosmelk og chili :D

    • Ragnhild Nordrum:

      Jeg drysset faktisk tørket chili på toppen av denne, men glemte å ta bilde. Så godt :) Og kokosmelk er også kjempegodt i!

  • Så deilig med suppe. Indisk krydder var smart, ikke hørt om i blomkålsuppe før :)

  • Mmmm, ja, dette må være veldig godt! Jeg smakte en lignende variant som erstattet bearnais-saus en gang, det ble veldig bra. Blomkål er virkelig supermat som også er kortreist, vi trenger ikke nødvendigvis importere all den spennende supermaten, heller :-)

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
May 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031