Raw freeze-fudge med sjokolade og fiken

Hei hei, dere. Har dere hatt en fin helg så Pinse-helg så langt? I kveld ble det sen yoga-trening på meg, og nå sitter jeg her, nydusjet og glad, og koser meg med en av de veldig veldig gode mangoene jeg kjøpte i Oslo i går.

Tidligere i dag lagde jeg raw “freeze-fudge” med fiken og sjokolade. Freeze-fudge er fudgy sjokolade, og spises kalde rett fra fryseren. De blir ikke iskalde og harde, fordi de er laget med tørkede fiken, kokosolje og cashewsmør- alle ingredienser som ikke blir steinharde i fryseren.

DSC03204

Disse er bare kjempegode, og bare må lages!

-3 dl tørkede fiken
-1 dl myk romtemp. kokosolje
-1 dl cashewsmør
-lite dryss Himalayasalt
-2 dl råkakao

Legg fiken til bløte i vann i en times tid. Hell bort vannet, og blend fikenene i en blender eller med stavmikser. Hell fiken-pureen over i en bolle, og tilsett resten av ingrediensene. Bland godt. Smør sjokoladen ut over et lite brett dekt med plastfolie, og sett den i fryseren. Når den er hard skjærer du den i biter og oppbevarer bitene der til servering. 

20150522_140601

Nå må jeg utnytte yoga-energien en liten stund til. Jeg håper uken deres starter med en fin frimandag i morgen.

4 Responses to “Raw freeze-fudge med sjokolade og fiken”

 • Rosa:

  Disse må prøves… helt sikkert… når jeg er blevet installeret i mit nye fine køkken:-) Er ved at flytte! Jeg elsker ellers din tahin-figen-fudge og har svært ved at forestille mig, at disse kan være bedre. Jeg elsker ALT med tahin:-P Men vi giver det en test…
  Mon ikke der er sneget sig en lille fejl ind i opskriften? Du skriver 3 dl dadler… men det handler jo om figner!;-)

  • Ragnhild Nordrum:

   Oi, ops! Der var det en feil :) Takk for at du sa i fra. Det var selvfølgelig fiken jeg skulle skrive :)
   Så koselig å høre at du liker fiken og tahini-fudgen så godt- det er en av mine favoritter også!! Tahini<3<3
   Klem til deg

 • Mmm så godt! Masse vitaminer og andre godsaker, for ikke og snakke om hvilken deilig konsistens da :D Perfekt om en får uventet besøk og ikke har tid til og diske opp noe. Disse ser rett og slett herlie ut! Har ikke prøvd sjokolade og fiken sammen før, nam! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja, disse er jo fulle av både kalsium og jern og magnesium og alt mulig godt! Slikt kan vi like! Og spesielt når de er SÅ gode i tillegg :)
   Fiken og sjokolade er en av mine favoritter <3

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031