Comfort soup

Finnes det noe som er koseligere å spise enn suppe? Jeg tror ikke det. Jeg liker både varme supper, kalde supper, blendede supper, og chunky supper. Dagens suppe er kanskje for “de spesielt intresserte”, men jeg elsker den og kan ikke la være å dele den med dere.

DSC03183

Dette er en ganske tykk, raw tomatsuppe. Jeg synes den smaker nydelig, og dessuten er konsistensen akkurat slik jeg liker den. Jeg er veldig glad i fersk koriander og bruker det her. Men fersk basilukum passer minst like godt. De tørkede tomatene er viktige å ta med i suppen (jeg tørker mine egne, men du kan også bruke ferdig tørkede), og de ferske tomatene må være søte og gode. Oppskriften er ikke presis, men fungerer supert som utgangspunkt for en deilig suppe etter dine smaksløker. Bare smak deg frem.

DSC03186

Denne oppskriften gir en god suppeporsjon. Jeg endte opp med å lage to, siden jeg syntes den ble så god :)

-2-3 store never søte cherry tomater
-1 stor neve soltørket tomat
-1 stor neve fersk koriander eller basilikum
-1/2 moden avokado
-1-2 stilker selleri
-ev. havsalt og pepper

Blend alle ingrediensene sammen til en jevn tykk suppe. Jeg liker supper tykke, men tilsett gjerne litt vann hvis du synes det trengs. Server med det samme.

—-

Her har dagen flydd avgårde, som vanlig. I ettermiddag var S og jeg på barnesang-treff, og i kveld fikk jeg tatt meg en løpetur ute. Og det var så deilig! Nå håper jeg bare jeg klarer å holde øynene åpne noen timer til. Eksamen nærmer seg med stormskritt, og jeg vil lese alt jeg kan. Jeg håper dere har hatt en god dag.

6 Responses to “Comfort soup”

 • Mmmmm så deilig :D Liker at supper er tykk, det skal jo mette også :D Tusen takk for oppskrift Ragnhild :) Masse lykke til med eksamenen! Jeg har fri i morgen, så skal se en liten film nå og bare kose meg, har vært en arbeidssom uke! xx

  • Ragnhild Nordrum:

   Helt enig, tykke supper er så godt! Liker tynne også, men det er noe ekstra koselig med tykke! :)

 • Marie:

  Denne hadde jeg likt, så den må jeg teste ut :) hihi

 • Spennende! Denne vil jeg prøve. Jeg har ikke så god erfaring med raw supper, men de gangene jeg har prøvd, så har det vært med typ grsskar, og det blir jo ikke det samme i det hele tatt :P Så søte de soltørekede tomatene dine var! Hvodan lager du dem? DET vil jeg også!

  • Ragnhild Nordrum:

   Da håper jeg du liker denne :) Jeg har ikke smakt raw gresskarsuppe, eller rått gresskar. Det høres både spennende og litt rart ut :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728