My epic dinner salad

God kveld til dere. Denne torsdagen våknet jeg til snø :O For en forferdelig start. S var glad da, for han elsker “nø! nø! nø!” :) Så vi var ute og lekte allerede rett etter frokost. Heldigvis kom solen utpå dagen, og nå i kveld var all snøen borte og våren var tilbake. Så godt- jeg er nemlig ikke klar for en ny runde med vinter.

PicMonkey Collage22

I ettermiddag var vi på barne-sang igjen, og imens vi var der fikk jeg så intens craving på en mega grønn salat, så det ble måltidet jeg dro hjem til. Og dere skal få oppskriften, for denne salaten (eller dressingen) er virkelig så så god. Og så enkel. Inspirasjon til å lage denne type dressinger (uten salt og med “hele” fettkilder, istedenfor olje) fikk jeg da jeg kjøpe Ellen Fishers e-bok, “Epic Raw Food”, for lenge siden. Jeg elsker den boken, og har brukt den mye som inspirasjonskilde. Det beste jeg vet er enkel, raw, næringsrik plantemat, og jeg lager sjeldent noe avansert . Så hennes oppskrifter passer meg perfekt.

PicMonkey Collage12

Alt du gjør er å blende alle ingrediensene til dressingen med en stavmikser/blender. Jeg brukte tomater jeg hadde tørket i dehydratoren min, men du kan også bruke kjøpte soltørkede/tørkede tomater, selvsagt. Start med 3 stilker selleri og juice fra 1/2 sitron, og tilsett mer hvis det trengs. Blend til du har en kremet dressing.

Salaten laget jeg av et salathodet revet i biter, en agurk revet med et rivjern, avokadobiter, og en haug med fersk dill. Bruk det du liker selv, men jeg anbefaler en ganske enkel grønn salat, slik at dressingen virkelig kommer frem. Den. er. så. god!

—-

 Jeg kom nesten nettopp inn fra kveldstur med ruskebolla på ryggen. Jeg håpet han skulle sovne i bæreselen så vi kunne gå en lang, lang tur, men jeg ga opp etter tre kvarter. Jeg håper dere har en fin kveld også.

3 Responses to “My epic dinner salad”

 • Ååååh for en fin salat! Gjorde opp for de timene dere hadde med “nø!” og fikk deg tilbake til vårstemning :) Her fikk vi litt snø på tirsdag også, for en merkelig ting! Men håper det var siste stikk før sommeren setter inn :D

  God lørdag! x

  • Ragnhild Nordrum:

   Ja,vi får håpe det var siste snøen før sommeren. Nå er det iallefall vår igjen her, og det er så godt :)
   God lørdagskveld til deg :)

 • Elsker en god salat, med masse ruccola, avokado, tomat og olivenolje, har som regel linser eller bønner til :)

Leave a Reply

Mitt navn er Ragnhild, og dette er min blogg hvor jeg deler min kjærlighet for kosthold, mat og sunn livsstil.
December 2017
M T W T F S S
« Nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031